HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
12. ZPI PyeongChang 2018: Sokolović osvojio 9. mjesto u superkombinaciji

13. ožujka 2018.

12. ZPI PyeongChang 2018: Sokolović osvojio 9. mjesto u superkombinaciji

PJONGČANG, 13. ožujka 2018. (Hina) - Četvrtog dana natjecanja na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu najbolji hrvatski paraolimpijac 29-godišnji alpinac Dino Sokolović u superkombinaciji za sjedeće skijaše zauzeo je deveto mjesto.

Sokolović je u superveleslalomu bio 15. s vremenom od 1:31.65, da bi nakon slaloma s ukupnim vremenom od 2:20.72 zauzeo odlično deveto mjesto, a njegov zaostatak za pobjednikom Nizozemcem Jeroenom Kampschruerom iznosi 9,13 sekundi.

Nizozemac Kampschreur je do zlata doskijao s vremenom 2:11.59, srebrni je bio Francuz Frederic Francois (2:12.91), dok je broncu osvojio Norvežanin Jesper Pedersen (2:13.74).

Na startu se pojavilo 30 skijaša, a nakon superveleslaloma odustalo ih je osam.

"Superveleslalom sam nešto bolje odvezao nego prije dva dana. U ovom trenutku odskijao sam svoj najbolji superveleslalom i nisam mogao brže od toga. Međutim, to nije bilo dovoljno za borbu za medalju. U slalomu sam išao dati sve od sebe, ali sam napravio nekoliko grešaka pa sam nekoliko puta otišao preširoko oko vrata. Znam da mogu bolje, a današnji slalom mi je bio dobar trening za paraolimpijsko slalomsko nadmetanje. Deveto mjesto je moj najbolji rezultat na svim paraolimpijskim igrama na kojima sam nastupio i naravno da sam s time zadovoljan. Danas sam po brzini otpeljao četvrti ili peti slalom što nije loše, ali imam još dosta prostora za napredak i zato smatram da imam šanse u slalomu, a u sutrašnjem veleslalomu idem nastupiti pa što bude. Na subotnji slalom gledam pozitivno i dat ću sve od sebe i veselim se toj utrci, ali slalom je velika lutrija i tu se nikad ne zna tko će osvojiti medalje, a konkurencija je iznimno jaka i desetak skijaša natjecat će se za mjesta na pobjedničkom postolju. Ono što mi ulijeva dodatno samopouzdanje je sama konfiguracija staze koja mi odgovara. Treba ući u utrku hladne glave, ali maksimalno nabrijan i svakako dati sve od sebe. Jedino se tako može doći do dobrog rezultata", zaključio je Dino Sokolović

Odgođeni slalom (predviđen za srijedu 14.03.2018.), održati će se 17.03.2018.

Foto: Damir Senarč, FAh

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac