HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Andrew Parsons novi predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora

08. rujna 2017.

Andrew Parsons novi predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora

Abu Dhabi, 8.9.2017. – Na 18. generalnoj skupštini Međunarodnog paraolimpijskog odbora u Abu Dhabiju, za novog predsjednika izabran je Brazilac Andrew Parsons. Pobjedu je apsolutnom većinom osigurao već u prvom krugu.

Parsons tako postaje tek treći predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora. Prije njega je tu dužnost čak 16 godina obnašao Sir Philip Craven.

„Apsolutno sam oduševljen i ne znam što više reći. Mislim da su izbori i moja pobjeda u prvom krugu pokazali kako imam vrlo snažnu podršku članstva. Pokazali su da mi vjeruju i time sam oduševljen. Sir Philip je legenda, mentor i odličan uzor, čovjek kojega se riječima ne može opisati. Od njega sam mnogo naučio i odužit ću mu se slijedeći njegov primjer.“

Izbor za potpredsjednika je bio puno napetiji. Novozelanđan Duane Kale je pobijedio Danca Johna Peterssona s razlikom od samo dva glasa – 81 naprema 79.

„Još uvijek mi je ovo sve nestvarno, ali sam ushićen!“ – izjavio je Kale. „Radujem se suradnji s novim predsjednikom. Mislim da ćemo biti fantastičan tim i mislim da je to vrlo bitno za paraolimpijski pokret.“

Izvor: IPC

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac