HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Bruno Bošnjak otputovao na Svjetski kup u Kanadu

29. siječnja 2019.

Bruno Bošnjak otputovao na Svjetski kup u Kanadu

Bruno Bošnjak, prvi hrvatski paraolimpijac u zimskim sportovima, koji je u Pjong Čangu osvojio prvu hrvatsku medalju brončanog sjaja otputovao je u kanadski Big White na natjecanja Sjevernoameričkog kupa koja se održavaju 30. i 31. siječnja te Svjetskog kupa od 04. do 07. veljače gdje će se nadmetati u Banked slalomu i Snowboard Crossu.

Prema riječima Bruninog trenera, Stipe Tomljanovića: „Kako se banked slalom u Big Whiteu vozi u dugačkom half-pipe kanalu, poučeni iskustvom od prošle godine očekujemo teške uvjete, ali i Brunine vožnje na razini početka sezone“. Naglasio je Tomljanović te dodao: „U Snowboard Crossu očekujemo dobrar plasman u kvalifikacijam a te ulazak u četvrt finale. Želja nam je konačni ulazak u polufinale Crossa te popravak trenutne pozicije. Ovo nam je odlična priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u finskom Pyhu od 26. do 31. ožujka“, zaključio je Tomljanović.

Nakon nadmetanja u studenom i prosincu prošle godine koja su održana u Dubaiu, Landgraafu i Pyhu Bošnjak trenutno na svjetskoj rang listi zauzima u Snowboard Crossu šesto mjesto s osvojenih 450 bodova, a u Banked Slalomu je peti s ukupno 700 bodova.

Darko Matić. glasnogovornik HPO-a

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac