HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Damir Mizdrak sprema se za svoj drugi nastup na Paraolimpijskim igrama!

30. siječnja 2018.

Damir Mizdrak sprema se za svoj drugi nastup na Paraolimpijskim igrama!

Damir Mizdrak od djetinjstva bavi se skijanjem koje je počelo kao rekreacija pa preraslo u vrhunski sport osoba s invaliditetom. Nakon Paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine gdje se natjecao u čak dvije discipline – slalomu i veleslalomu, priprema se za Paraolimpijske igre u PyeongChangu koje počinju za manje od 50 dana, 9. ožujka.

U prvom razredu srednje škole sam dobio informaciju da imam mogućnost naučiti skijati na razvojnim kampovima HPO-a. S obzirom na to da u mojoj obitelji nitko ne skija niti u to vrijeme nitko od mojih prijatelja nije skijao, išao sam jer je kamp bio u Italiji pa sam znao da će biti dobro zezanje s društvom. Ali nakon dva dana sam se zaljubio u sport. U početku nisam ni razmišljao da bih trenirao i utrkivao se, no kako je vrijeme prolazilo ja sam htio više i eto me na Igrama i Svjetskim kupovima.

U svojim pripremama za Igre nastavlja dosadašnjim tempom koji je izuzetno fizički zahtijevan.

Pripreme teku odlično. Najčešće treniram ujutro jer sam odmoran i najraspoloženiji, a tada je to zaista poseban osjećaj. Recimo, kada imamo skijaške treninge u jesen to otprilike ovako izgleda: buđenje 6 ujutro, doručak, vožnja do glečera, oko 8:15 postavlja se trening staza, zagrijavanje, trening od 9 – 11, mali odmor, skijanje na slobodno, spuštamo se na kasniji ručak, istezanje i popodnevni trening (snaga, trčanje, nogomet...).

Ono što našeg paraolimpijca najviše vodi je želja za zlatom i potpuna koncentracija na stazu.

Moto mi je zapravo moja želja, a to je osjetiti kako je to stajati na postolju i primiti medalju na Igrama. Samo mi je cilj da sam raspoložen, opušten i koncentriran isto kao i na treningu, a to je vrlo teško jer znam koliki me pritisak čeka na natjecanju. Ukratko, rekao bih da me naprijed gura žar sporta – brzina, adrenalin i jedinstvo s prirodom.

Iako je sav u pripremama, ono što našeg vrhunskog sportaša uvijek može opustiti i podignuti na noge njegova je obitelj i bliski prijatelji.

Ako se dogodi ozljeda, loš dan ili jednostavno nemate sreće, samo obitelj i prijatelji me mogu utješiti i dati mi podršku da ponovno ustanem, posebno druženja koja su popraćena hranom jer obožavam fino jesti!

Ipak, izgleda da je Damir Mizdrak našao svoje mjesto na svijetu jer kako on kaže: kada skijate osjetite brzinu i adrenalin, a to je za meni najljepši „poslovni ured“ koji sam mogao izabrati.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac