HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
EP u Stolnom tenisu 2017: Srebro i 2 bronce za Hrvatsku

30. rujna 2017.

EP u Stolnom tenisu 2017: Srebro i 2 bronce za Hrvatsku

U slovenskom Laškom na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom danas je Hrvatska bogatija u pojedinačnom djelu natjecanja za srebro i dvije bronce.

U kategoriji 3 Anđela Mužinić u finalu je izgubila od Šveđanke Ane Carin Alqist s 1:3 i to po setovima 11:7, 9:11, 7:11 i 7:11i osvojivši srebrno odlićje. U polufinalu paraolimpijka Anđela Mužinić bila je bolja od svoje partnerice u ekipnom natjecanju Helene Dretar Karić savladavši je s 3:0. Heleni Dretar Karić pripala je bronca.

U kategoriji 6 Pavao Jozić osvojio je brončanu medalju pobjedom nad Francuzom Bastienom Grundelerom s 3:0. U polufinalu je poražen od Španjolca Alvara Valera 1:3

Od ostalih Mirjana Lučić u kategorjii 10 je za ulazak u polufinale izgubila od Turkinje Umran Ertis s 2:3.

U kategoriji 4 muški Tomislav Špalj je za ulazak u polufinale izgubio od Francuza Tomasa Maxima sa 0:3.

Vjekoslav Gregorović je nakon prolaza grupe ispao od Rumunja Bobia Simiona s 2:3. Jelena Šišić i Zoran Križanec nisu prošli grupe.

Izbornik Emil Gubica ocijenio je pojedinačni dio natjecanja naših stolnotenisačica i stolnotenisača odličnim osvajanjem triju medalja te očekuje potvrdu dobrih nastupa u ekipnom djelu natjecanja.

U slovenskom Laškom od 26. rujna do 05. listopada nadmeće se preko 280 stolnotenisačica i stolnotenisača iz preko 30 zemalja.

Sutra je nastavak natjecanja u ekipnoj konkurenciji u kojoj velike izglede za odličja imaju Anđela Mužinić te Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović.

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac