HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Hrvatska osvojila 4. mjesto, Rusija prvak Europe u obje konkurencije

13. studenog 2017.

Hrvatska osvojila 4. mjesto, Rusija prvak Europe u obje konkurencije

Unatoč uvjerljivoj pobjedi reprezentacije BiH, bilo je to više nego solidno izdanje hrvatskih odbojkaša koji su pružili snažan otpor svjetskim viceprvacima i drugoplasiranim na prošlogodišnim paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. No, u odlučujućim trenucima prevagu je donijela kvaliteta i iskustvo naših suparnika.

Ponovno je naš ponajbolji igrač bio Ivan Ćosić s osam poena.

Pružili smo otpor koliki smo u ovom trenutku mogli. Savladao nas je umor, ali zasigurno se nismo osramotili protiv daleko kvalitetnije reprezentacije od nas. Da smo i mogli odigrati punom snagom, oni su jednostavno bolji od nas i mi možemo samo učiti od njih. Nama sada preostaje da se odmorimo i da nastavimo s treninzima i podizanjem kvalitete naše igre. Vjerujem da ćemo kroz kvalifikacije doći do nastupa na svjetskom prvenstvu, jer ovim našim ponajboljim rezultatom na europskim prvenstvima osvojili smo mnogo bodova da se dobro plasiramo na svjetskoj rejting listi. Zahvalio bih našim vjernim navijačima koji su nas cijeli ovaj tjedan u Poreču nosili i davali nam poticaje kada nam je bilo teško i kada su se mečevi odlučivali, zaključio je kapetan reprezentacije Ivan Ćosić.

Novi europski prvaci su odbojkaši Rusije koji su u finalu svladali reprezentaciju Ukrajine sa 3-0 (25:18, 25:14, 25:17).

Reprezentacije ovih država sastale su se i u finalu turnira odbojkašica, a ishod je bio identičan. Ruskinje su nadigrale Ukrajinke sa 3-0 (25:11, 25:14, 25:10). Brončanu medalju osvojile su odbojkašice Nizozemske koje su savladale Finkinje sa 3-0 (25:18, 25:16, 25:23).

Dodjelom medalja najboljim ekipama i proglašenjem idealnih sastava EP-a u obje konkurencije završilo je ovogodišnje Europsko prvenstvo, koje je održano u porečkoj sportskoj dvorani Inter sport Zelena laguna. Od 6. do 11. studenoga na ovom je natjecanju sudjelovalo 13 muških i devet ženskih reprezentacija.

Prema riječima novog predsjednika Europske paraodbojkaške federacije Slovenca Branka Mihorka ovo je bilo ponajbolje organizirano europsko prvenstvo na kojem je viđena vrhunska sjedeća odbojka.

Više na službenoj web stranici EP: https://eurosittingvolley.com/

Končani poredak na 2017 Para Volley EP 2017:

Muški:

1. Rusija

2. Ukrajina

3. Bosna i Hercegovina

4. Hrvatska

5. Njemačka

6. Nizozemska

7. Srbija

8. Poljska

9. Latvija

10. Turska

11. Madžarska

12. Italija

13. Gruzija

Žene

1. Rusija

2. Ukrajina

3. Nizozemska

4. Finska

5. Slovenija

6. Madžarska

7. Italija

8. Njemačka

9. Hrvatska

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac