HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Lucija Brešković spremna na pohod za novu europsku medalju u engleskom Walsallu

17. srpnja 2017.

Lucija Brešković spremna na pohod za novu europsku medalju u engleskom Walsallu

Od 3. do 8. kolovoza 2017. u engleskom gradiću Walsallu održat će se IBSA Judo Europsko prvenstvo za osobe s invaliditetom. Hrvatsku reprezentaciju će na tom natjecanju predstavljati Lucija Brešković, braniteljica brončane medalje s Europskog prvenstva 2015. u portugalskom Odivelasu.

U jeku priprema popričali smo s Lucijom Brešković, koja se nakon 5. mjesta na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru sprema napraviti dodatni iskorak i popeti se u sam vrh svjetskog juda osoba s invaliditetom.

Kako teku pripreme i koja su očekivanja od narednog Europskog prvenstva? Ciljaš li na bolji rezultat od bronce u Portugalu prije dvije godine?

Pripreme su dosta teške, vučem ozljedu koljena koja me dosta koči, ali bit će to do Europskog prvenstva sve u redu. Dosta radim na snazi što smatram jako važnim, a istovremeno se nalazim u ispitnom roku na fakultetu tako da je poprilično zanimljivo ovih dana. Očekivanja na prvenstvu su mi velika, definitivno ciljam na bolji rezultat od Portugala.

Primjećuješ li napredak u svojoj borbi s obzirom na POI u Rio de Janeiru?

Napredak je definitivno tu; psihološki, duhovni i fizički. Veliko iskustvo je iza mene, jedna teška godina koja još traje. Mislim da se mogu ravnopravno boriti sa svim curama sa svjetske rang ljestvice bez ikakvih problema i da postoje samo jedna-dvije borkinje koje bi me možda mogle baciti. Put do medalje svakako će biti težak, pogotovo jer se ne želim zadovoljiti bilo kakvom medaljom, no sve u svoje vrijeme.

Koje su najveće promjene s obzirom na zadnje veliko natjecanje? Pomaže li ti iskustvo i smatraš li da je došlo tvoje vrijeme za osvojiti jednu od najsjajnijih medalja?

Ne želim ja biti ta koja će odlučivati kada je "moje vrijeme". Iskustvo definitivno pomaže, to je i najveća promjena - iskustvo pada, poraza, pobjede, suza, smijeha, teškog treninga, boli, nedostatka vremena, loših odluka itd. Sve to zvuči kao nešto negativno, ali to je put kojim se raste. I mislim da je to moj najveći uspjeh. Najsjajnija medalja će biti samo Božji dar, kad za nju dođe vrijeme. Ja bih naravno htjela da to bude sada.

Tko ti je najveća podrška na putu do Walsalla?

Uz moju obitelj i klub, veliko priznanje moram odati treneru Bošku koji je zbog mene dobio sijede ove godine i prijateljici Miji koja se paralelno sa mnom sada sprema za svoje Europske igre mladih. Tu je uz mene uvijek i SKAC-ST, ekipa mladih ljudi iz Splita koji su mi veliki prijatelji i velika podrška, cijeli moj život čine blagoslovljenim zajedno s mojim duhovnikom kojem također mogu biti zahvalna na svom strpljenju koje ima sa mnom.

Izvor: HPO

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac