HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Matija Sloup spreman za Svjetsko prvenstvo u Londonu

12. srpnja 2017.

Matija Sloup spreman za Svjetsko prvenstvo u Londonu

Naša reprezentacija danas putuje na Svjetsko prvenstvo u atletici za osobe s invaliditetom u Londonu. Prije puta porazgovarali smo s jednim od favorita za osvajanje svoje prve medalje s velikih natjecanja, 21-godišnjim Matijom Sloupom, članom AK “Odisej” iz Kutine. Matija je ove sezone postavio novi svjetski rekord u bacanju diska, te je nakon 8. mjesta na Paraolimpijskim igrama u bacanju kugle, spreman za puno bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu.

“Paraolimpijske igre u Riju su bile velika škola. Unatoč tome što sam bio spreman psihički i fizički, odmoran i odlučan, dogodila se ozljeda koja me spriječila u ostvarivanju boljeg rezultata. No što je tu je, sve je to dio sporta. Izvukao sam dosta iskustva s Igara, bolje sam upoznao svoje tijelo, kao i um, što će mi zasigurno puno pomoći u narednim treninzima, pripremama te natjecanjima kao i u Londonu na Svjetskom prvenstvu.”

Kakva su očekivanja od nastupa u Londonu? Prije dvije godine u Dohi ostao si na korak do medalje, smatraš li kako je postolje ovog puta bliže nego ikad?

Zaista sam se za Lodnom dobro pripremio, jako puno trenirao, odricao se stvari samo da bih što spremniji dočekao taj nastup. Mogu reći da sam spreman kao nikad do sada i želim napokon svima pokazati koji je moj stvarni potencijal i za što ja zaista vrijedim.

Nedavno si napunio 21 godinu i jedan si od najperspektivnijih sportaša s invaliditetom u Hrvatskoj. Kako se nosiš s ulogom predvodnika nove generacije? Postoje li još neki talenti o kojima nismo dovoljno čuli?

Ne smatram se predvodnikom nove generacije jer zaista imamo kvalitetnih sportaša koji su samo par godina stariji, a za mlađe kolege smatram da njihovo i naše doba tek dolazi - samo moramo biti uporni, marljivi i imati dozu strpljenja i do cilja ćemo zasigurno stići.

Na Croatia openu si još jedanput potvrdio kako si “kralj” diska – još jedanput si oborio svjetski rekord. Možemo li i tu disciplinu uskoro očekivati na najvećim natjecanjima?

Volim jako tu disciplinu i zaista se nadam da će jednog dana biti uvrštena i priznata na velikim natjecanjima. To bi značio cijeli preokret i novo osvježenje mojim treninzima i pripremama jer kugla mi je zasad primarna i nju treniram gotovo šest puta više - zaključio je Matija.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac