HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Međunarodni paraolimpijski odbor pokreće recenziju

24. travnja 2018.

Međunarodni paraolimpijski odbor pokreće recenziju

Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC), po prvi puta nakon 2004. godine, pokreće opsežnu recenziju svojih struktura upravljanja s ciljem jačanja svog položaja kao vodeće svjetske sportske organizacije.

Svrha recenzije je procjena struktura donošenja odluka unutar IPC-a te davanje preporuka za promjene u ustavu, pravilima i aktima IPC-a.

Za provođenje recenzije, Upravni odbor IPC-a imenovao je radnu skupinu pod vodstvom potpredsjednika IPC-a Duanea Kalea. Grupa od osmero stručnjaka započet će svoj rad u svibnju te je sastavljena od predstavnika regija, kao i sportaša i sportskih predstavnika. U timu je i nezavisna stručnjakinja za sportski menadžment i sportska odvjetnica Maria Clarke koja će djelovati kao potpredsjednica skupine.

Andrew Parsons, kao predsjednik IPC-a, ima snažnu viziju u poboljšanju struktura IPC-a kao vodeće svjetske paraolimpijske organizacije.

Kada sam izabran za predsjednika IPC-a, obvezao sam se da ću stvoriti organizaciju koja će u potpunosti otključati potencijale paraolimpijskog pokreta. Da bi se to postiglo, od vitalne je važnosti da IPC ima najbolje i najsuvremenije strukture upravljanja sportom kako bi bio kvalitetno pozicioniran za daljnji razvoj i rast u narednim godinama, izjavio je Andrew Parsons.

Voditelj skupine, Duane Kale, objašnjava važnost ove recenzije koja će se orijentirati prema jačanju paraolimpijskog sporta uz otvorenost i odgovornost.

Ova recenzija upravljanja nadilazit će pitanja struktura, integriteta i etičkih standarda kako bi uključila druge principe kvalitetnog upravljanja, poput otvorenosti i odgovornosti. Imamo odgovornost prema članovima IPC-a i prema svim sportašima s invaliditetom koji služe za jačanje IPC-ove pozicije kao snažne i ugledne sportske organizacije, dodao je Duane Kale, potpredsjednik IPC-a.

Radna skupina započet će svoj rad u svibnju, a predloženi okvir za analizu upravljanja predstavit će se članovima IPC-a u rujanskom okupljanju u Madridu. Ako skupina dođe do preporuka oko bilo kakvih ustavnih izmjena, njihovo predstavljanje predviđeno je na Generalnoj skupštini IPC-a 2019. godine.

Izvor: IPC

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac