HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Održana peta donacijska večer Zaklade Paraolimpijac

06. prosinca 2017.

Održana peta donacijska večer Zaklade Paraolimpijac

Jučer je u Kongresnom centru FORUM Zagreb organizirana peta donacijska večera Zaklade Paraolimpijac, ove godine pod nazivom „Tri slijeda inspiracije“. Večera je privukla brojne ugledne gospodarstvenike koji su svojim dolaskom podržali hrabrost, odlučnost, inspiraciju i jednakost hrvatskih paraolimpijaca, ali i svih osoba s invaliditetom.

Ovogodišnja večera, osim svojim značajem, istaknula se i posebnim ambijentom i i izvedbom. Nadahnjujuće prezentacije i izlaganja slavnog alpinista i svjetskog putnika Stipe Božića i paraolimpijca Dine Sokolovića upotpunili su doživljaj više od stotinu prisutnih gostiju. Kroz tri slijeda inspiracije gosti predavači su svim prisutnima prikazali kako voditi život u skladu s paraolimpijskim vrijednostima i ono što je najvažnije - nikada ne odustati.

Jedinstveni doživljaj «Tri slijeda inspiracije», između ostalih, ove su godine okusili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Keiji Takiguchi, države koja će ugostiti sljedeće Ljetne paraolimpijske igre. Među uzvanicima su bili i predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki s kojima Hrvatski paraolimpijski odbor i Zaklada Paraolimpijac njeguju partnerske odnose.

„Izuzetna nam je čast da je Adria grupa sudionik ovakve manifestacije koju pokreće velika snaga duha koja nas inspirira životnim pričama paraolimpijaca. Pomicanje osobnih granica u ostvarivanju neostvarivog nešto je čemu svatko treba težiti. Paraolimpijci su nam dokaz neodustajanja od viših ciljeva. Kako bi naši paraolimpijci postizali izuzetne rezultate, važna je uloga kako poslovnog sektora tako i svih ostalih institucija društva u financiranju pomagala koja im omogućavaju postizanje nemogućeg“, izjavio je Marko Santro, član uprave Adria grupe.

"Partnerstvo Allianza i Hrvatskog paraolimpijskog odbora je u svojih 6 godina trajanja obilježeno brojnim aktivacijama pokretanim uvijek s ciljem poticanja osoba s invaliditetom na bavljenje sportom. Donacijska večera 'Tri slijeda inspiracije' u društvu Stipe Božića snažno je obilježila tri glavne paraolimpijske vrijednosti - hrabrost, odlučnost i inspirativnost, koje Allianz ponosno podupire", izjavila je direktorica Market menadžment sektora Allinaza Zagreb Vedrana Tonković.

Od pokretanja Zaklade krajem 2012. godine, Hrvatski paraolimpijski odbor jednom godišnje organizira tematsku donacijsku večeru na koju se redovito odazivaju predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki među kojima se ističu Allianz, INA i Adria Grupa. Sva sredstva prikupljena prodajom karata za donacijsku večeru namijenjena su Zakladi Paraolimpijac, koja kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta za bavljenje sportom osoba s invaliditetom.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac