HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Otkrijte Skrivenu stranu medalja – film o sportu kakav još nikad niste vidjeli…

09. lipnja 2017.

Otkrijte Skrivenu stranu medalja – film o sportu kakav još nikad niste vidjeli…

Mihovil Španja s ukupno 26 osvojenih medalja na velikim natjecanjima najtrofejniji je sportaš Republike Hrvatske. U jedinstvenom dokumentarnom filmu pratimo Mihovila i njegovu životnu priču u kojoj se on osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o obitelji, kao i o svojim strahovima, moralnim i drugim vrijednostima.

“Skrivena strana medalja predstavlja šlag na tortu kompletne moje bogate plivačke karijere i širenja ideje paraolimpizma. Prezadovoljan sam koncepcijom filma, koji uvelike izlazi iz okvira očekivanog kad je riječ o osobama s invaliditetom u našem društvu i siguran sam kako će imati dobar odjek posebno kod mlade publike” – izjavio je Mihovil Španja.

Za Mihovila je u filmu Antonije Dubravke Carnerud bio iznimno veliki izazov ogoliti svoj život i pokazati sebe sa svim vrlinama i manama, ali je bio spreman na taj korak kako bi gledatelji dobili što vjerodostojniji uvid u život paraolimpijca i svih prepreka koje stoje na putu k uspjehu.

“Siguran sam kako će se svatko od gledatelja uspjeti naći u nekom segmentu filma. Želio sam zajedno sa svojim ekipom koja je mukotrpno radila na filmu poručiti kako ništa nije nemoguće kad čovjek nešto uistinu želi. Kako je u svemu tome jako bitno biti iskren prema sebi i pronaći baš u sebi najveću snagu. O svemu navedenom najbolje govori podnaslov filma "HOĆU,MOGU,ZNAM!” – zaključio je Mihovil.

Stvarati film “Skrivena strana medalja” bio je vrlo težak izazov za redateljicu i producenticu Antoniju Dubravku Carnerud, koja se zadatka prihvatila nakon što ju je kontaktirao Dean Kontić, trener Mihovila Španje. “Ambicija mi je bila stvoriti film koji će biti zanimljiv svakome, a ne samo sportski zainteresiranoj javnosti. Trebalo mi je dvije godine da ostvarim ovaj film rađen pod nemogućim financijskim uvjetima i koji sam uspjela privesti kraju najviše zahvaljujući potpori koju je projektu odobrio HAVC i dobroj suradnji sa snimateljem i montažerom Mišom Sorićem” – izjavila je Antonia Dubravka Carnerud.

U filmu osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera, svoje stavove iznose psihologinja Mirjana Krizmanić, te Ana Sršen, višestruka svjetska i europska prvakinja. “Skrivena strana medalja univerzalna je priča, koja kao ni jedna do sada prikazuje mukotrpan put kojim prolazi plivač s invaliditetom na svom putu do postolja u Republici Hrvatskoj. Vjerujem da će film potaknuti i inspirirati mnoge mlade da se uključe u sport osoba s invaliditetom.” – izjavila je Ana Sršen.

Film je na rasporedu kina Europa od 12.6. do 21.6., a ovisno o odazivu publike, projekcije će se nastaviti i nakon 21. lipnja.

Za rezervacije karata i dodatne informacije posjetite web stranicu kina Europa → https://kupiulaznicu.kinoeuropa.hr

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac