HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Predstavljamo Saveze – Hrvatski savez košarke u kolicima

18. prosinca 2016.

Predstavljamo Saveze – Hrvatski savez košarke u kolicima

Hrvatski savez košarke u kolicima (HSKUK) osnovan je 2007. godine i trenutno se sastoji od 8 klubova iz Zagreba, Varaždina, Slavonskog Broda, Vodica, Zadra i Koprivnice.

Igranje košarke u kolicima razlikuje se od ostalih sportova po tome što se igra u potpunosti odvija u kolicima. To je jako težak i dinamičan sport, atraktivan i naravno ono što ga posebno ističe - kolektivan. Predsjednik saveza košarke u kolicima Ivica Vujica preporučuje svim osobama s invaliditetom da se bave ovim sportom iz razloga što nudi brojne zdravstvene pogodnosti, dok se kroz treninge povećava i sposobnost u kolicima potrebna za svakodnevni život, upoznaje se puno novih prijatelja i puno se igra i putuje.

Najveći uspjeh košarke u kolicima u Hrvatskoj jest polufinale na Europskom prvenstvu divizije B, dok je na istom natjecanju ove godine naša selekcija ostvarila vrlo dobro 6. mjesto.

Ivica Vujica već je 9 godina na funkciji predsjednika Saveza, koji se trenutno najviše bazira na zadacima osnivanja novih klubova i uključivanja što više mladih u sport košarke u kolicima:

“Svaki dan je drukčiji, ali cilj je uvijek isti - osnovati još klubova. Kada poraste broj članica Saveza proporcionalno će rasti i snaga naše reprezentacije, a tada bi ulazak u europsku A diviziju bio još bliži” - izjavio je Vujica.

U narednoj je godini pauza što se tiče nastupa hrvatske reprezentacije, ali klupska natjecanja kao što su NLB liga, državno prvenstvo i Hrvatski kup obogatiti će raspored košarke u kolicima za 2017.

“Trenutno gledajući imamo dobru budućnost košarke u kolicima. U Hrvatskoj imamo par mladih igrača koje namjeravamo kroz sustavni trening i veliki broj utakmica dovesti na razinu najboljih europskih igrača kako bismo bili što kompetentniji u najjačim utakmicama. Što se tiče samih Paraolimpijskih igara, mislim da nije realno očekivati skori plasman, ali kroz kontinuirani rad i tamo ćemo doći jednog dana. Važno je da se nastavi raditi s mladima, da se osnivaju novi klubovi i naša budućnost će nastaviti biti svjetla” - zaključio je Ivica Vujica.

Izvor: HPO

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac