HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Ratko Kovačić na Crans Montana Forumu u Barceloni

06. srpnja 2017.

Ratko Kovačić na Crans Montana Forumu u Barceloni

Predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić jučer je na Crans Montana Forumu u Barceloni održao govor na međunarodnoj konferenciji «Youth, a new way to secure peace». U dinamičnom svijetu punom promjena, paraolimpijski pokret nije nikakva iznimka, te je Ratko Kovačić napomenuo kako Europski paraolimpijski odbor nastoji iskoristiti sva svoja znanja i potencijale kako bi ostao aktivan i pouzdan sudionik u kreiranju tolerantnijeg društva za našu mladost:

«Još kao bivši paraolimpijac, zatim predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora i predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora, svjedočio sam velikoj transformaciji, ali sam svjestan kako smo još uvijek daleko od našeg krajnjeg cilja - osigurati pravo na bavljenje sportom svake osobe s invaliditetom» - istaknuo je Kovačić.

Prisutnim gostima Ratko Kovačić je napomenuo kako je važnost sporta – osim za zdravlje, obrazovanje, aktivno starenje, osobni razvoj, neovisnost i ekonomsku stabilnost – u tome što pokreće stvaranje tolerantnijeg i socijalno osvještenijeg društva.

«Aktivno koristimo paraolimpijski pokret kao polugu kako bismo potaknuli inkluziju osoba s invaliditetom i stvorili aktivne članove društva. Kao što svi znate, najveći izazov je izgradnja najvećih sportaša, a izazovi s kojima se suočavaju paraolimpijski sportaši već su u početku, barem malo, veći. Dakle, nije čudo da su sportaši u srcu našeg pokreta. Njihovi nastupi i nevjerojatne priče podučavaju nas sve - vrijednosti prihvaćanja i zahvalnosti za osobe s invaliditetom« - nastavio je Kovačić.

Na 28. godišnjoj sjednici Crans Montana Foruma Ratko Kovačić se u svojem govoru dotaknuo i nedostatka financijskih sredstava u paraolimpijskom sportu, problemom s kojim se HPO, kao i Europski paraolimpijski odbor bore kroz promociju sporta, te razvoj tolerancije i jednakosti. "Kroz različite aktivnosti kao što su Europske igre mladih osoba s invaliditetom, Paraolimpijski školski dan, promotivne kampanje paraolimpijskog pokreta, te edukacijske programe za osobe s invaliditetom dolazimo bliže postizanju konačnog cilja što je stvaranje svih uvjeta za uzajamno poštovanje i dostojanstvo svakog pojedinca" - zaključio je Kovačić.

Forum Crans Montana radi na izgradnji ljudskog i nepristranog svijeta i potiče međunarodnu suradnju i sveukupni rast. Također, radi na promicanju najboljih praksi i osiguranju stalnog dijaloga između svih onih koji su na visoko odgovornim pozicijama.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac