HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Ratko Kovačić novi predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora

16. lipnja 2017.

Ratko Kovačić novi predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora

Na današnjoj Izbornoj skupštini Europskog paraolimpijskog odbora (EPC) održanoj u poljskim Katowicama, Ratko Kovačić predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) velikom većinom glasova izabran je za predsjednika EPCa.

Ratko Kovačić svoju je karijeru u paraolimpijskom sportu započeo kao stolnotenisač koji je predstavljao Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Sydneyu i Ateni. Iz iskustva shvatio je koliko je za razvoj sporta osoba s invaliditetom potrebna snažna krovna organizacija te je od 1997. do danas uspio HPO razviti iz male skupine entuzijastičnih sportaša u respektabilnu organizaciju koja predstavlja (i razvija) paraolimpijski sport. HPO je pod njegovim vodstvom prepoznat i na međunarodnoj razini kako od strane Međunarodnog paraolimpijskog odbora tako i od EPCa u čijem je radu sudjelovao od 1999. kao član Upravnog odbora, a od 2013. kao dopredsjednik.

«Ovim izborom nastavljam svoj dugogodišni zadatak za usavršavanjem naše organizacije. Kao član velike paraolimpijske obitelji, mogu samo reći kako sam iznimno ponosan i počašćen, te da istovremeno osjećam odgovornost da nas dovedem do zajedničkog cilja. Želio bih zahvaliti svima koji su mi pružili podršku i dali snagu kako bih uspješno nastavio graditi na čvrstim temeljima koje je postavio moj prethodnik John Petersson» - izjavio je Ratko Kovačić.

Kao krovna organizacija za promicanje i razvoj sporta za sportaše s invaliditetom u Europi, Europski paraolimpijski odbor ima veliki utjecaj na izgradnju paraolimpijskog pokreta i povezivanje sporta sa svijesti o razvoju društva jednakih mogućnosti za sve pojedince.

“Želimo svake godine povećati stopu sudjelovanja osoba s invaliditetom u sportu, pogotovo u manje ekonomski razvijenim zemljama Europe. Naša strategija se bazira i na povećanju stope sudjelovanja žena u sportu osoba s invaliditetom diljem Europe, te ćemo u narednom razdoblju sigurno veliku pozornost usmjeriti na te dvije ključne točke razvoja” – zaključio je Ratko Kovačić.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac