HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Rekordan broj odličja za hrvatske stolnotenisače s invaliditetom

06. listopada 2017.

Rekordan broj odličja za hrvatske stolnotenisače s invaliditetom

ZAGREB, 5. listopada 2017. (Hina) - Hrvatski reprezentativci osvojili su na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Laškom jednu zlatnu, dvije srebrne i dvije brončane medalje što je najveći broj osvojenih odličja stolnotenisača na dosadašnjim europskim prvenstvima

Zlatom su se okitile Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u ekipnoj konkurenciji, srebrnom Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović u momčadskom natjecanju, te Anđela Mužunić u pojedinačnoj konkurenciji, dok su još dva brončana odličja u svojim kategorijama tjelesnog oštećenja u pojedinačnoj konkurenciji zaslužili Helena Dretar Karić i Pavao Jozić.

"Primarna zadaća nam je bila obraniti zlatno odličje u ekipnoj konkurenciji i to nam je pošlo za rukom nakon što smo Helena i ja u finalnom dvoboju s Italijom uspjeli spasiti osam meč lopti," kazala je u četvrtak na konferenciji za novinare naša najuspješnija reprezentativka na EP Anđela Mužinić.

"Ja ću nastup u Laškom pamtiti po prvoj osvojenoj medalji u pojedinačnoj konkurenciji, jer u svojoj kolekciji imam puno ekipnih zlata ali ova brončana medalja je prvo odličje koje sam osvojila u pojedinačnoj konkurenciji", dodala je Helena Dretar Karić.

Najmlađi član naše stolnoteniske reprezentacije 23-godišnji Pavao Jozić iz Samobora nije skrivao oduševljenje nastupom.

"Moram zahvaliti trenerima i svim članovima naše reprezentacije, a posebno suigraču Vjekoslavu Gregoroviću koji me je godinama vukao, a sada je došao i na mene red da povučem. Nastup u momčadskoj konkurenciji me dosta iscrpio i premda sam tjelesno bio dobro spreman ipak sam u pojedinačnoj konkurenciji ostao bez snage, ali sam presretan sa srebrnom i brončanom medaljom", izjavio je Jozić.

Foto: Damir Senčar, HINA

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac