HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Rekordnih 320 000 ulaznica prodano je za Zimske paraolimpijske Igre u PyeongChangu

13. ožujka 2018.

Rekordnih 320 000 ulaznica prodano je za Zimske paraolimpijske Igre u PyeongChangu

Prodaja ulaznica za Zimske paraolimpijske igre u PyeongChangu dosegnula je broj od 320 531, čime je srušen dosadašnji rekord prodanih karata za Zimske paraolimpijske igre.

Do ponedjeljka navečer nadmašeno je 316 200 prodanih ulaznica za Paraolimpijske igre u Sočiju 2014. godine. Prodaja karata sada je gotovo dvostruko veća od Zimskih igara u Torinu 2006. godine što naglašava rastući globalni interes za paraolimpijski sport.

Na ceremoniji otvaranja u petak prisustvovalo je čak 21 000 ljudi, dok je 105 966 osoba kupilo ulaznice za prva tri dana natjecanja. Iako je preostalo ukupno šest dana natjecanja do kraja Paraolimpijskih Igara, Organizacijski odbor PyeongChanga (POCOG) prodao je 90% ulaznica za sve utakmice.

Fantastična je vijest da je PyeongChang 2018 prodao rekordan broj ulaznica za Zimske paraolimpijske Igre, nadmašujući tako rekord koji je prethodno postavljen u Sočiju. Nakon tri dana natjecanja, natjecateljski duh sportaša i Koreanaca je izvanredan. Sportaši rastu na energijskoj podršci publike i zbog toga daju izuzetne rezultate. Ove Igre ruše rekorde na više načina. S toliko više sportaša, zemalja, medija i emitiranja nego ikada prije, sjajno je što su karte tako brzo prodane, istaknuo je Andrew Parsons, predsjednik IPC-a.

Najveća zabilježena prodaja ulaznica predstavlja i veći broj navijača koji pružaju podršku paraolimpijcima za vrhunske sportske performanse.

Oduševljeni smo rekordnom prodajom karata koju smo postigli u PyeongChangu. Ljudi Južne Koreje prihvatili su strast Igara, a mnogi se po prvi puta susreću s paraolimpijskim sportom. Također je zaista predivno vidjeti i toliki broj inozemnih posjetitelja - mnogo zastava na natjecanjima stvaraju posebnu atmosferu ovim nevjerojatnim sportašima na natjecanjima, izjavio je predsjednik POCOG-a, Lee Hee-beom.

Naša veličanstvena sedmorica natječe se u 3 različite discipline u PyeongChangu te će kroz narednih šest dana natjecanja pokazati svoje vještine pred rekordnim brojem publike u Južnoj Koreji. Nadamo se da će naši paraolimpijci, potaknuti navijačkom atmosferom i iz Hrvatske uz kampanju #NavijamZaNaše, donijeti kući prvu medalju sa Zimskih paraolimpijskih igara.

Izvor: IPC

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac