HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
SSGZ: Posebno priznanje paraolimpijcima

18. prosinca 2015.

SSGZ: Posebno priznanje paraolimpijcima

Bila je ovo još jedna sjajna godina za Sandru Paović, aktualnu svjetsku i europsku prvakinju klase 6. Nakon tri godine natjecanja u paraolimpijskom stolnom tenisu jedna je od najvećih zvijezda Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. Bit će joj to prve Paraolimpijske igre. U Pekingu je 2008. nastupila na Olimpijskim igrama, ali je prometna nesreća pola godine kasnije promijenila njen sportski i životni put.

Na 40. proglašenju najboljih sportaša Zagreba, održanom u adventskom ambijentu Trga bana Jelačića, Paović je dobila posebno priznanje Sportskog saveza Grada Zagreba za najuspješniju sportašicu s invaliditetom. Priznanje je zaslužila i svjetska prvakinja i rekorderka u kuglanju za slijepe i slabovidne Petra Deša, svjetski prvak i rekorder u bacanju koplja Branimir Budetić, svjetski prvak i rekorder u kuglanju za slijepe i slabovidne Stjepan Đunđek te Laura Štefanac, osvajačica bronce u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u atletici za gluhe.

Filip Hrgović i Sandra Perković najbolji su sportaši Zagreba, Martin i Valent Sinković najbolja su sportska posada, dok su najbolje ekipe Zagreba u 2015. godini RK Prvo plinarsko društvo Zagreb i ŽKK Medveščak.

Izvor: HPO

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac