HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Sokolović otvorio skijašku sezonu s dvije pobjede

21. prosinca 2015.

Sokolović otvorio skijašku sezonu s dvije pobjede

U prva četiri ovogodišnja nastupa Dino Sokolović ostvario je dvije pobjede u kategoriji sjedećih skijaša. U utrkama Europskog kupa u austrijskom Pitztalu odvozio je najbrže vrijeme u superkombinaciji što mu je ujedno i premijerna pobjeda u toj disciplini. Potom je pobijedio i u slalomskoj utrci Europskog kupa u Kühtai nedaleko od Innsbrucka. S najbrže obje vožnje po treći put je slavio na toj stazi.

„Jako sam zadovoljan svojim skijanjem. Staza je bila teška i upravo to je išlo u moju korist. Međutim, i dalje sam sebi zamjeram neke detalje. Siguran sam da mogu još bolje i veselim se nastavku sezone“, kaže Sokolović.

Sredinom siječnja počinje Svjetski kup. Prve tri postaje su austrijski Abtenau, talijanski Treviso i švicarski St. Moritz. Bit će to intenzivno razdoblje za skijaše budući da se utrke nastavljaju jedna na drugu, ali konkurencija će biti otprilike jednaka onoj na Europskom kupu, na kojemu nastupaju ne samo europski, već i svjetski skijaši s invaliditetom.

„Nadam se da ću skijati jednako dobro. Pored slaloma, pokušavam biti što bolji i u drugim disciplinama. Dajem sve od sebe i ne opterećujem se rezultatima. Bitno je skijanje. Ako je ono dobro, onda i rezultati dođu“, zaključuje Sokolović.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac