HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Špalj zbog kvara zrakoplova ostao bez plasmana na Rio 2016

21. prosinca 2015.

Špalj zbog kvara zrakoplova ostao bez plasmana na Rio 2016

Za hrvatskog stolnotenisača Tomislava Špalja posljednja prilika da izbori plasman na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru bio je međunarodni turnir na Kostarici. Špalj se za ovo natjecanja pripremao mjesecima, a na kraju je zbog kvara zrakoplova zakasnio na turnir i ostao bez karte za Rio, odnosno mogućnosti da se za nju bori.

„Ispada da sam prošao 25 tisuća kilometara uzaludno. Presjedali smo u Frankfurtu kada su nam javili da je avion u kvaru i da je let odgođen za sljedeći dan. Pokušao sam sve. Organizatori su čak pristali odgoditi moju grupu da se kasnije igra, ali nisu pristala dva igrača“, objašnjava Špalj kojemu je za Rio trebao dobar nastup u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Iako je na kraju u ekipnoj konkurenciji, u paru s Belgijcem Bartom Brandsom osvojio broncu, nedostajali su mu bodovi iz pojedinačnog dijela turnira.

„Čak sam nastupao u višoj kategoriji invaliditeta koja je najzahtjevnija pa time nosi i najviše bodova, ali nije pomoglo. Jako sam zadovoljan svojim nastupom, a time i još više tužan jer vjerujem da bih i u pojedinačnoj konkurenciji ostvario dobar rezultat i sada možda bio siguran putnik na Paraolimpijske igre“, dodaje razočarani Špalj.

Budući da je na bodovnoj ljestvici jako blizu praga, Tomislav Špalj nada se pozivnici. To mu je još jedina opcija. Želja za još jednim nastupom na Paraolimpijskim igrama ne jenjava. Ipak je to vrhunac karijere svakog sportaša.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac