HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Što nas očekuje na sljedećim EPYG u Finskoj!

31. listopada 2018.

Što nas očekuje na sljedećim EPYG u Finskoj!

Potvrđeno je osam sportova za peto izdanje Europskih paraolimpijskih igara mladih koje će se održati u Pajulahti, Finskoj, između 25. i 30. lipnja 2019. godine. Atletika, boćanje, goalball, judo, plivanje, stolni tenis i košarka u kolicima dio su programa. Showdown, sport za sportaše s oštećenjem vida, bit će predstavljen kao demonstracijski sport.

Cilj događanja je stvoriti konkurenciju na visokoj razini koja naglašava - jednakost, uključenost i pravednost u paraolimpijskim sportovima. Također, jedna od najvažnijih misija je i potaknuti mlade sportaše da vode zdrav stil života. Od nadolazećeg izdanja Igara, očekuje se da će više od 600 sportaša u dobi od 13 do 23 godine.

Prethodne Igre održale su se u Italiji 2017. godine s više od 600 natjecatelja iz 26 zemalja, a Hrvatska je bila domaćin 2015. Godine kada je u Varaždinu primila 223 sportaša iz 22 države Europe.

Igre su u organizaciji Europskog paraolimpijskog odbora, a domaćin događaja će biti Finski paraolimpijski odbor u Pajulahti Olimpijskom i Paraolimpijskom centru za obuku.

Izvor: IPC

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac