HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Suradnja HPO-a i japanske fondacije Tetsudokosaikai za razvoj protetičkih pomagala

30. listopada 2018.

Suradnja HPO-a i japanske fondacije Tetsudokosaikai za razvoj protetičkih pomagala

Hrvatski paraolimpijski odbor i Japansko Veleposlanstvo u suradnji s Udrugom osoba s amputacijom udova grada Zagreba i Zagrebačke županije, organiziralo je prezentaciju i razmjenu mišljenja s Fondacijom Tetsudokosaikai (skraćeno: Kosaikai) iz Tokija, centra za razvoj i proizvodnju protetičkih pomagala i rehabilitaciju.

Prezentacija je održana u Zagrebu, 29.10.2018., u uredu HPO-a, te je potpisan memorandum o suradnji između Hrvatskog paraolimpijskog odbora i fondacije Tetsudokosaikai.

Ispred Hrvatskog paraolimpijskog odbora sve goste je pozdravio predsjednik Ratko Kovačić, uz predstavnike fondacije Tetsudokosaikai, g. Asaia, direktora Fondacije i gospodina g. Usaia, direktora za istraživanje bio je prisutan i Veleposlanik Japana u RH Nj. E. g. Keiji Takiguchi.

Nakon potpisivanja memoranduma o suradnji i donacije proteza za Hrvatski paraolimpijski odbor, u poslijepodnevnom programu u prostorijama Zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala, u sklopu 3. Inovacije u protetici i rehabilitaciji osoba s amputacijom udova u Božidarovićevoj ulici br oj2 također je prezentiran rad ove organizacije.

Fondacija Tetsudokosaikai jedna je od vodećih institucija za razvoju i istraživanju ortotike i protetike u Japanu. Nakon Zagreba predstavnici ove organizacije imali su izlaganje i prezentaciju u Osijeku, u OTOS-u.

Ova suradnja je organizira uz suradnju Veleposlanstva Japana u RH i sklopu proslave 25 godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Japana i RH.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac