HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Sve je spremno za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci!

26. travnja 2017.

Sve je spremno za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci!

Veliki dan za paraolimpijski sport u Istri. U Maloj vijećnici Grada Poreča predstavljeno je do sad najmasovnije Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci u povijesti, čiji će domaćin od 4. do 12. studenog ove godine biti Grad Poreč!

Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci za muškarce i žene u Poreču će okupiti više od 400 sportaša i stručnog osoblja 23 reprezentacije iz 16 europskih država čiji će se dvoboji moći pratiti i kroz prijenos Hrvatske radiotelevizije.

«Poreč će biti spreman», istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović te nastavila: «Želim izraziti zadovoljstvo što se ovaj sportski susret, europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, održava upravo u našem gradu. Bili smo domaćini i brojnim sportskim manifestacijama: Svjetskom rukometnom prvenstvu 2009., tri Davis Cup susreta, Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za veterane, Europskom dvoranskom prvenstvu u streličarstvu, Svjetskom prvenstvu u plesu, svjetskom turniru u odbojci na pijesku Poreč major, sve su to samo neke od njih. Mogu reći i da smo posebno ponosni na odbojkašku tradiciju u našem gradu i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini, te da će se svi natjecatelji u našem gradu osjećati ugodno. Želimo Vam dobru zabavu i puno sportskih uspjeha.»

Optimizam nije skrivao niti Zvonimir Brozić, član izvršnog odbora HPO-a:

«Europsko prvenstvo je velika promocija za sjedeću odbojku i paraolimpijski sport u Hrvatskoj, te potvrda dosadašnjeg kvalitetnog rada HPO-a i velike tradicije organiziranja najvećih natjecanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Prvenstvo dolazi kao veliki poticaj za uključivanje većeg broja osoba s invaliditetom u bavljenje sportom, te se nadamo kako će se iz Poreča čar i duh paraolimpizma brzo proširiti istarskom županijom i Lijepom našom.”

Važnost ovog natjecanja naglasila je i Ivana Pavić, predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke (HSSO) i glavna tajnica ParaVolley Europe:

«Organizacija ovog natjecanja nastavak je tradicije sjedeće odbojke kao jednog od najstarijih paraolimpijskih sportova u Hrvatskoj i priznanje kvalitetnog rada našem Savezu. Nakon prošlog Europskog prvenstva kroz novi plan rada i niz međunarodnih turnira u Hrvatskoj i izvan nje pokušavamo podići kvalitetu naših igrača kako bismo u Poreču biti ozbiljni konkurenti za jednu od medalja.»

U sklopu najave Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci u sportskoj dvorani «Veli Jože» održan je prvi paraolimpijski školski dan u Istri, koji je okupio gotovo 600 učenika iz OŠ «Poreč» i OŠ «Bernardo Parentin», koji su slušali motivacijska predavanja paraolimpijaca te se okušala u paraolimpijskim sportovima. Inače, projekt Paraolimpijski školski dan provodi se već sedam godina, a u tom razdoblju omogućio je 53.000 djece u Hrvatskoj da iskuse izazove na koje nailaze sportaši s invaliditetom.

Do Europskog prvenstva ostala je nešto manje od 200 dana, a na njemu će sudjelovati ukupno 23 momčadi, i to 14 muških i 9 ženskih. U ženskoj konkurenciji zlato brani Ukrajina, dok u muškoj susjedna Bosna i Hercegovina.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac