HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Tokyo 2020: Još točno 2 godine!

27. kolovoza 2018.

Tokyo 2020: Još točno 2 godine!

Svečanost odbrojavanja Dvije godine do Tokyo 2020, organiziranog od strane organizacijskog odbora Olimpijskih i Paraolimpijskih igara te Tokijskog gradskog poglavarstva, održana je u subotu, 25. kolovoza. Svečanost je bila organizirana u MEGA WEB-u, tematskom parku u Tokyo Bayu gdje će se održati brojna natjecanja Paraolimpijskih igara.

Tisuće ljudi sudjelovalo je na raznim događajima na svečanosti, a mnogi su iskoristili priliku isprobati razne paraolimpijske sportove poput boćanja, košarke u kolicima, nogometa i sjedeće odbojke. Raznovrsne aktivnosti i atrakcije privukle su djecu, obitelji i sve koji imaju interes za paraolimpijske sportove.

Na ceremoniji odbrojavanja prisustvovalo je nekoliko paraolimpijskih sportaša i osvajača medalja, kao i maskota Paraolimpijskih igara - Someity.

Predsjednik IPC-a Andrew Parsons istaknuo je svoja očekivanja za Tokyo 2020 u prigodnoj video poruci u kojoj se obraća cijelome svijetu.

Danas obilježavamo dvije godine prije svečanog otvorenja Paraolimpijskih igara Tokyo 2020. Uopće ne sumnjam da će to biti uzbudljive Igre. Japan će sigurno demonstrirati svoju tradicionalnu gostoljubivost te će postati okupljalište cijelog svijeta. Siguran sam da ću na ceremoniji otvaranja moći reći svijetu da su to vjerojatno najbolje Paraolimpijske igre u povijesti, izjavio je Andrew Parsons, Predsjednik IPC-a.

Područje nedaleko pozornice, nazvano Dream Plaza, bilo je dekorirano ukrasnim cvijećem koje je prikazivalo Tri Agitosa u crvenoj, plavoj i zelenoj boji. Čak 13 zgrada oko Tokija također je bilo osvijetljeno bojama Tri Agitosa, tako osvjetljavajući noćno nebo na proslavi obljetnice.

Izvor: IPC

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac