HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Tomislav Špalj: Imam visoka očekivanja s obzirom na sav uloženi trud i odricanja

14. prosinca 2015.

Tomislav Špalj: Imam visoka očekivanja s obzirom na sav uloženi trud i odricanja

Jedan od najuspješnijih hrvatskih stolnotenisača s invaliditetom i član naše stolnoteniske reprezentacije, Tomislav Špalj, od 15. do 20. prosinca nastupa na posljednjem ovogodišnjem turniru na Kostarici.

„Nakon ovog turnira znat će se svi putnici na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiro. Moja očekivanja su velika s obzirom na sav uloženi trud i odricanja“, izjavio je uoči puta. Špalj je bio među četiri hrvatska stolnoteniska predstavnika na Igrama u Londonu 2012.

Tada je nastup završio u natjecanju po skupinama, ali u karijeri ima niz medalja s velikih natjecanja: „Stolnim tenisom se bavim 10 godina. To mi je bio najdraži sport, odmah iza nogometa. Stjecajem okolnosti to je sada jedini sport u kojem su osobe s invaliditetom ravnopravne zdravim osobama. Od dosad ostvarenih rezultata bih izdvojio prvu zlatnu međunarodnu medalju na Svjetskom kupu u Buenos Airesu, ulazak u polufinale Europskog prvenstva u Genovi te osvojeni turnir u Češkoj“.

Špalj je član STKOSI Varaždin i već osam godina za redom prvak Hrvatske. Iza njegovih rezultata stoji predan rad. „Pred velika natjecanja treniram dva puta dnevno. Prvi trening počinje rano ujutro i traje dva sata. Nakon toga je odmor od tri do četiri sata pa trening snage u trajanju od 45 minuta. Zatim slijedi drugi trening stolnog tenisa u kojem odrađujem mečeve sa sparing partnerima po taktičkim zamislima moga trenera“, objašnjava stolnotenisač koji svoje slobodno vrijeme uglavnom provodi s obitelji i prijateljima, ili se opušta uz filmove.

Tomislav Špalj jedini je hrvatski predstavnik na turniru na Kostarici na kojemu nastupaju stolnotenisačice i stolnotenisači iz 46 zemalja.

Izvor: HPO

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac