HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Uspješan nastup plivača na Otvorenom prvenstvu Njemačke 2017.

10. srpnja 2017.

Uspješan nastup plivača na Otvorenom prvenstvu Njemačke 2017.

Poslijednjeg dana na Otvorenom plivačkom prvenstvu Njemačke, koje se održavalo u Berlinu, hrvatski reprezentativac Ante Rađa u disciplini 100m leđno osvojio je srebro. Zlatni je Britanac Jonatan Fox, dok je broncu osvojio Talijan Valerio Taras.

Hrvatska reprezentacija vratila se iz Berlina s pet osvojenih medalja. Paraolimpijac Kristijan Vincetić osvojio je srebro na 100 m delfin i 400 m slobodno, dok je na 100 m slobodno bio brončani. Ante Rađa je najavio svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Meksiku srebrom na 100 m leđno, dok je osobito obradovao rezultat Karla Kneževića koji je na 200 m slobodno osvojio brončanu medalju. Kristijan Vincetić zauzeo je 4. mjesto na 50m delfin, dok je na 100m leđno bio 8.

Junior Matej Petrlić zauzeo je 10. mjesto na 200m mješovito.

Izbornika hrvatske reprezentacije Slobodana Glavčića zamolili smo za kratku ocjenu nastupa naših plivača u Berlinu.

"Prije svega zadovoljan sam nastupom naših juniora koji su gotovo svi isplivali svoje osobne rekorde. Što se tiče Kristijana Vincetića i Ante Rađe koji su sudionici Svjetskog prvenstva u Mexico Cityu zadovoljan sam s njihovom trenutnom formom. Iako su obojica osvojili medalje, više me raduju njihova prolazna vremena i u kakvoj su trenutnoj formi za nastup na Svjetskom prvenstvu. Rađa je osim današnje medalje isplivao nekoliko osobnih rekorda što je znak da i on ide prema željenoj formi. Konkurencija u Berlinu je bila doista jaka, tako da je možemo nazvati jednim malim svjetskim prvenstvom, jer svi su došli na zadnju provjeru. Organizacija je doista bila odlična. Vincetić i Rađa još moraju odraditi dio završnih priprema, tako da bismo dva tjedna uoči Svjetskog prvenstva otišli spremni na aklimatizaciju u Mexicio City, gdje prije svega od njih očekujem nastupe u finalima, jer tada je sve otvoreno, zaključio je izbornik Glavčić.

U Berlinu od 06 do 09. srpnja nadmetalo se 711 plivača iz 53 zemlje, a hrvatske boje branilo je 12 plivačica i plivača.

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac