HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
WPA EP Berlin 2018: Bronca za Vladimira Gašpara na EP u Berlinu

26. kolovoza 2018.

WPA EP Berlin 2018: Bronca za Vladimira Gašpara na EP u Berlinu

Poslijednjeg dana natjecanja na Friedrick Ludwig Jahn sport parastadionu na Europskom paraatletskom prvenstvu četvrta bronca za Hrvatsku koju je osvojio 27-to godišnji Zadranin Vladimir Gašpar.

Do bronce Gašpar u konkurenciji atletičara nižih rastom discipline bacanja koplja došao je osobnim rekordom od 32.75m. „Ovo sam mogao samo sanjati. Doista mi je bio životni san da nastupim za Hrvatsku, a kada na Europskom prvenstvu osvojite medalju sreči nigdje kraja. U drugoj i trećoj seriji dao sam sve od sebe i to je bilo to. Medalja je oko vrata i prva za novoosnovani AKOSI Fortius iz Zadra.

Dobro sam se pripremao za Berlin i usput sam pratio rezultate moje konkurencije tako da sam se potajno nadao medalji, ali valjalo ju je potvrditi. Ipak mi je ovo bilo prvo veliko natjecanje tako da ne znaš kako će se sve odvijati dok ne dođeš na bacalište i pokažeš što možeš. Planovi za budućnost su mi vrlo jednostavni moram još višše pojačati treninge i dignuti rezultat kako bih se približio svjetskoj konkurenciji, a tada mojoj sreći doista neće biti kraja“, izjavio je Vladimir Gašpar neposredno po okončanju natjecanja.

Novi europski prvak je Njemac Mester Mathias bacivši 37.57m, a srebro je pripalo Nizozemcu Zonneveld Take s 33.22m.

Na kraju natjecanja hrvatski saldo medalja u Berlinu je dva zlata, dva srebra i četiri bronce.

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac