HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
WPAS Svjetski kup u skijanju Sljeme: Mizdrak bez plasamana drugog dana Svjetskog kupa

17. siječnja 2019.

WPAS Svjetski kup u skijanju Sljeme: Mizdrak bez plasamana drugog dana Svjetskog kupa

Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim skijaškim savezom organizirao je jučer i danas dvije slalomske utrke Svjetskog paraskijaškog kupa Na sljemenskom Crvenom spustu. Hrvatski paraolimpijac Damir Mizdrak jučer je u konkurenciji paraskijaša oštečenog vida došao do svog prvog postolja osvojivši treće mjesto. Današnju vožnju na Sljemenu nije završio.

U konkurenciji slijepih i slabovidnih jučer je slavio Slovak Miroslav Haraus , a danas Talijan Giacomo Berotagnolli. Kod žena oba dana trijunfirala je Austrijanka Veronika Aigner. Jučer je u konkurenciji stojećih pobjedio Islanđanin Hilmar Orvarsson, a danas Švicarac Thomas Pfy. Kod žena oba dana najbolja je bila Kanađanka Frederique Turgeon.

Direktor ovogodišnjih slalomskih utrka bio je Luka Debeljak. Debeljak je istaknuo da je organizacija ovogodišnjeg Svjetskog paraskijaškog kupa protekla odlično. Bile su to jedne od jačih utrka Svjetskog kupa, a ono što me posebno raduje jučer je vožen jedini ovogodišnji noćni slalom, po čemu smo bili jedinstveni. Sama staza bila je u izvrsnom stanju te da je natjecanje prošlo bez ozljeda. Doista nije samohvala, ali od svih natjecatelja su pljuštale samo pohvale za sve što smo odradili ova dva dana na sljemenskom Crvenom spustu. Samo organiziranje utrke Svjetskog kupa su izuzetno zahtijevne, jer su one odmah uz bok utrka Svjetskog prvenstva i Paraolimpijskih nadmetanja. Mi smo nekoliko mjeseci radili na samoj organizaciji, jer je sve trebalo štimati, slobodno mogu reći kao Snježna kraljica u malome, zaključio je Debeljak.

Damir Mizdrak, naš paraolimpijac, jučer je ostvario svoje prvo postolje završivši natjecanje na trećem mjestu, dok je danas odustao. „Još mislim da ima prostora u mom nastupu, jer sam doista vrijedno trenirao. U subotu putujem u Kranjsku Goru na Svjetsko prvenstvo, gdje očekujem svoje ponajbolje utrke. Zadovoljan bih bio da budem unutar 10 slalomaša, a ako taj rezultat bude i bolji tko sretniji od mene“, zaključio je Mizdrak.

Na Sljemenu su se oba dana nadmetala 30 paraskijaša iz 14 zemalja,

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac