HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
WPAS Svjetski kup u skijanju Sljeme: Mizdrak osvojio treće mjesto  na Sljemenu

16. siječnja 2019.

WPAS Svjetski kup u skijanju Sljeme: Mizdrak osvojio treće mjesto na Sljemenu

WPAS Svjetski kup održava se na Sljemenu, 16. i 17.01.2019.

U prvoj utrci slaloma 16.01.2019. među osvajačima medalja je i paraolimpijac Damir Mizdrak. On je u konkurenciji slijepih i slabovidnih osvojio 3. mjesto. Prvo mjesto u osvoj kategoriji osvojio Slovak Miroslav Haraus, a srebro Gernot Morgenfurt iz Austrije. U ovoj disciplini vodeći na Svjetskoj rang listi i višestruki Paraolimpijski pobjednik iz Pyeong Changa 2018, talijan Giacomo Bertagnolli nije završio drugu vožnju na Sljemenu, premda je prvoj vožnji bio vodeći.

U konkurenciji skijašica u kategoriji slijepih i slabovidnih, osvajačica 9 zlatnih Paraolimpijskih medalja i višestruka svjetska prvakinja Slovakinja H. Farkašova, nije ni startala na Sljemenu zbog diskvalifikacije, jer je prilikom ogleda staze prije prve vožnje prekršila pravila.

Prvo mjesto u osvojila Veronika Aigner iz Austrije, drugo mjesto pripalo je Melissi Perrine iz Australije, a bronca Menni Fitzpatrick iz Velike Britanije.

U konurekciji stojećih skijaša, u kojoj je bilo najviše prijavljenih natjecatelja prvo mjesto osvojio Hilmar Orvarsson, Island, drugo mjesto pripalo je Thomasu C. Walshu iz SAD-a, a bronca Thomas Pfylu iz Švicarske.

Kod skijašica u kategoriji stojeći najbolja je bila TURGEON Frederique, Kanda, srebro je osvojila skijašica iz Slovačke, Petra Smrazova, a broncu Anna-Maria Rieder.

U konkurenciji natjecatelja koji nastupaju u monoskiji (sjedeći), nastupili su samo skijaši. No, samo je uspješno obje vožnje završio Norvežanin Jesper Pedersen, osvajač zlatne medalje u veleslalomu na PI u P. Changu 2018, ostali konkurenti nisu završili svoje vožnje na Sljemenu.

17.01.2019., na rasporedu je druga utrka slaloma, prva vožnja starta u 11.15h, a druga vožnja u 14,00h.

Ukupno na Svjetskom kupu na Sljemenu, nastupa 30 skijaša i skijašica iz 14 zemalja.

Foto i tekst: Ruža Markešić

Dokumenti:

Slalom muški, 16.01.2019. rezultati : pdf  [31 KB]

Slalom, žene, 16.01.2019., rezultati: pdf  [30 KB]

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac