HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
IPC SP u atletici London 2017: Srebro za Talića, bronca za Katanušića

16. srpnja 2017.

IPC SP u atletici London 2017: Srebro za Talića, bronca za Katanušića

Zoran Talić u kategoriji skakača u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama sa skokom od 7,32 metra i novim europskim rekordom osvojio je srebrno odličje, a

Ivan Katanušić je novim osobnim rekordom od 57,33 metra osvojio broncu u bacanju diska u kategoriji podkoljeničnih amputiraca, trećeg dana 8. IPC Svjetskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom.

- Nažalost, opet mi je pripalo srebro, jer nekada tih pet centimetara izgleda toliko daleko do zlata, u čemu me je spriječila ozljeda koljena skočne noge. Imao sam daljinu u nogama, ali nažalost ozljeda je učinila svoje. Ostaje mi samo da se dobro odmorim i saniram ozljedu i vjerujem da će konačno i zlato biti moje - izjavio je svjetski doprvak Zoran Talić.

Zlato je osvojio Malezijac Romly Abdul Latif sa skokom 7,37 metara, dok je brončani Ukrajinac Dmytro Prudnikov sa 7,12 metra.

Medalju brončanog sjaja s osobnim rekordom (57,33 m) osvojio je Ivan Katanušić u kategoriji podkoljeničnih amputiraca.

- Za mene je ova bronca zlatnog sjaja. Naime, nakon loma noge u Riju te operacije slijepog crijeva u prosincu prošle godine, doista se bilo teško mentalno vratiti na bacalište. No, zahvaljujući Queen Elizabeth Olympic Parku, gdje su održane atletske priredbe tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, i mome treneru Rolandu Vargi u tome sam uspio. Moram spomenuti i nesebičnu podršku moje djevojke i obitelji, bez koje ne bi bilo ovakvog, za mene veličanstvenog uspjeha. Vjerujem da je to samo početak u lovu na svjetske, europske i paraolimpijske medalje - zaključio je Katanušić.

Svjetski prvak je Amerikanac Jeremy Campbell sa hicem 63,66 metara, dok je srebro osvojio još jedan Amerikanac David Blair bacivši disk na 62,47 metara.

Drugi hrvatski atletičar u ovoj disciplini Josip Slivar nakon što mu je popustila proteza, sa 45,69 metara zauzeo je deseto mjesto.

U jutarnjem programu prvo je na bacalište izašao Deni Černi u kugli, za osobe s mišičnom distrofijom, te prvim hicem od 8,86 metara zauzeo 7. mjesto.

Nadmetanja se održavaju do 23. srpnja, a sudjeluje oko 1300 sportaša iz 100 zemalja, koji se bore za 213 kompleta medalja.

Rezulati:

Katanušić i Slivar: https://www.paralympic.org/london-2017/schedule/info-live-results/lo2017/eng/at/engat_athletics-results-men-s-discus-throw-f44-1-01.htm

Talić: https://www.paralympic.org/london-2017/schedule/info-live-results/lo2017/eng/at/engat_athletics-results-men-s-long-jump-t20-1-01.htm

Černi: https://www.paralympic.org/london-2017/schedule/info-live-results/lo2017/eng/at/engat_athletics-results-men-s-shot-put-f33-1-01.htm

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac