HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
IPC SP u plivanju 2017: Vratili se brončani plivači

12. prosinca 2017.

IPC SP u plivanju 2017: Vratili se brončani plivači

ZAGREB, 8. prosinca 2017. (Hina) - Hrvatski plivači s invaliditetom Kristijan Vincetić i Ante Rađa osvojili su brončane medalje na IPC Svjetskom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje je od 2. do 7. prosinca održano u Mexico Cityu.

"Moram biti zadovoljan svojim nastupom i postignutim rezultatima jer se plivalo na nadmorskoj visini od 2.200 metara što je od svih plivača tražilo dodatni napor. Očekivao sam i medalju na 100 m leptir, ali sam više nego zadovoljan broncom i plivanjem na 400 slobodnim stilom", kazao je 26-godišnji član PK Dubrave Kristijan Vincetić kojemu je ovo bila 13 medalja s velikih natjecanja i peta sa svjetskih prvenstava.

Svjetsko prvenstvo se prvotno trebalo održati u rujnu, ali je zbog potres pomaknuto za početak prosinca, i to je pomicanje termina dovelo do otkaza pojedinih reprezentacija, ali i stvorilo problema našim plivačima zbog manjeg dana za aklimatizaciju.

Po Vincetićevim riječima u njegovoj, S-9 kategoriji tjelesnog oštećenja došlo je do smjene generacije, ali sve do 2019. i SP u Maleziji neće se znati način plasmana na POI u Tokiju.

U Meksiku je medalju osvojio i Ante Rađa, broncu na 100 m leđno.

"Najprije bih želio zahvaliti svom klupskom treneru i izborniku Slobodanu Glavčiću i svim ljudima u HPO-u koji su vjerovali u mene. Naravno da će mi ova medalja biti poticaj za daljnji rad, a glavni cilj mi je izboriti nastup na Paraolimpijske igre 2020. godine u Tokiju," kazao je 22-godišnji član PK "Cipal" iz Splita.

"Ja treniram u klubu sa paraolimpijcem Dinom Sinovčićem koji je već nastupio na POI u Rio de Janeiru i čiji mi savjeti puno pomažu. Za sada se još ne zna način plasmana na POI ali znam da je u mojoj S-7 kategoriji tjelesnog ošećenja (mišićna distofija ) konkurencija izuzetno jaka", rekao je Rađa i izrazio nadu da će pored Vincetića, Sinovčića i njega i neka od mlađih plivačica izboriti plasman na POI mada za sada među plivačicama s tjelesnim oštećenjima nema nasljednica Ane Sršen i Nataše Sobočan.

Tekst i Foto: HINA (A.Drpić i D.Senčar)

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac