HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
IPC Svjetski kup u skijanju: Mizdrak 4. na Sljemenu, Sokolović odustao

10. siječnja 2018.

IPC Svjetski kup u skijanju: Mizdrak 4. na Sljemenu, Sokolović odustao

Na sljemenskom Crvenom spustu drugog dana natjecanja na IPC svjetskom skijaškom kupu za osobe s invaliditetom u prvom slalomskom laufu sjedećih skijaša paraolimpijac Dino Sokolović nakon pogriješke odustao je od daljnjeg natjecanja.

„Nisam uspio završiti prvu vožnju. Izletio sam. Nisam stitgao na slijedeća vrata, jer sam ušao u neravninu. Dao sam sve od sebe. Jučer sam u tome uspio, a danas ne. Tako je to u skijanju. Čekaju me nove utrke i novi izazovi“, rezignirirano zaključio je Dino Sokolović.

U konkurenciji pobjedu je odnio Francuz Frederic Francois i Austrijanka Claudia Loesch.

Drugi hrvatski predstavnik Damir Mizdrak s vodićem Lukom Debeljakom , u konkurenciji slijepih i slabovidnih, u prvoj vožnji bio je sedmi, da bi svoj rezultat znatno popravio zauzevši četvrto mjesto. Kod slijepih i slabovidnih skijaša slavio je Rus Ivan Frantsev te Australka Melissa Perrine.

U konkurenciji stoječih slavili su Rus Aleksei Bugaev te Francuskinja Marie Bochet.

Prvu vožnju obiliježio je težak pad sjedećeg skijaša Južnokorejanca Chi Won Leea, koji je nakon ozljede ramena zahvaljujući žurnoj intervenciji pripadnika Gorske službe spašavanja i ukazane ljetničke pomoći prebačen na daljnje lječenje u Traumatološku bolnicu.

Današnjem natjecanju nazočila je državna tajnica za šport Janica Kostelić koja je istaknula važnost ovog natjecanja kao nastavak skijaških natjecanja nakon Snježne kraljice istaknuvši vjeru da će Svjetski skijaški kup za osobe s invaliditetom i sljedećih godina po završetku natjecanja na Snježnoj kraljici održavati u Zagrebu. Posebno se osvrnula na činjenicu da smo i ovog puta pokazali da smo dobri organizatori i da je lijepo nastupati pred svojom publikom. Ovog puta Dino nije uspio, ali vjerujem da će slijedećih godina biti na ponajvišem mjestu pobjedničko podija. Izuzetno mi su se dojmili ti hrabri ljudi koji unatoč svom invaliditetu su pokazali zavidno skijaško umjeće, zaključila je Janica Kostelić.

Nakon nadmetanja na Sljemenu ponajbolji svjetski paraskijaši odlaze u Kranjsku Goru, gdje će 11. i 12. siječnja voziti dva veleslaloma.

Hrvatski paraolimpijski odbor i Grad Zagreb po prvi put ugostili su najbolje svjetske skijaše s invaliditetom, a u dva dana slalomskih nadmetanja nastupilo je 69 skijašica i skijaša iz 17 zemalja s četiri kontinenta.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac