HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
IPC Svjetski kup u skijanju: Sokolović drugi  na Sljemenu

09. siječnja 2018.

IPC Svjetski kup u skijanju: Sokolović drugi na Sljemenu

Na sljemenskom Crvenom spustu održane su utrke Svjetskoga kupa za skijaše s invaliditetom. Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović je u konkurenciji sjedećih skijaša zauzeo drugo mjesto u slalomu s vremenom od 1:51.44 minuta, nakon što je u prvoj vožnji bio najbrži s vremenom od 54.23 sekunde.

Izuzetno sam zadovoljan svojom prvom vožnjom i vodećim mjestom. No, u drugom 'laufu' staza nažalost nije izdržala. Bilo je mnogo rupa, koje su me izbacivale iz ponajbolje putanje tako da sam izgubio dragocjeno vrijeme, ali svakako je najvažnije da sam došao do cilja i još jednog postolja, rekao je Sokolović.

Kod žena u sjedećoj konkurenciji pobijedila je Austrijanka Claudia Loesch.

Drugi hrvatski predstavnik Damir Mizdrak s vodičem Lukom Debeljakom je u konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša, nakon što je u prvoj vožnji s vremenom od 1:06.90 zauzeo deseto mjesto, odustao u drugoj vožnji poslije "haklanja kolca".

U konkurenciji slabovidnih žena slavila je Slovakinja Henrieta Farkasova, a kod muškaraca pobijedio je Slovak Jakub Krako.

U konkurenciji stojećih skijašica najbrža je bila Francuskinja Marie Bochet, a kod muškaraca prvo mjesto zauzeo je Austrijanac Martin Wuerz.

U kategorijama slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih skijašica i skijaša nastupilo je njih ukupno 69 iz 17 zemalja s četiri kontinenta.

U utorak je na sljemenskom Crvenom spustu još jedna slalomska utrka, a potom ponajbolji svjetski paraskijaši odlaze u Kranjsku Goru, gdje će 11. i 12. siječnja voziti dva veleslaloma.

Video: HRT Sport: http://sport.hrt.hr/424064/dino-sokolovic-drugi-na-sljemenu

Video Dnevnik Nove Tv:

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/ostali_sportovi/svjetski-kup-osoba-s-invaliditetom-junaci-sljemena---502449.html

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac