HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
IWAS Svjetske igre, Portugal 2017: Žetva medalja za Hrvatsku

03. prosinca 2017.

IWAS Svjetske igre, Portugal 2017: Žetva medalja za Hrvatsku

Prvog dana natjecanja na 7.IWAS svjetskim igrama koje se održavaju u portugalskom Vila Real de Santo Antonio parataekwandist Ivan Mikulić osvojio je brončano odličje. U prvoj borbi dana Ivan Mikulić s 21:8 savladao je Britanca Matta Busha No, u drugoj borbi od Ivana bio je bolji Iranac Asghar Aziziaghdams s 2:15. Brončana medalja Spličanina Ivana Mikulića bila je prva medalja na ovom natjecanju za hrvatske sportaše.

Dojmovi su mi nekako pomješani. Prvo sam saznao jučer da je došlo do izmjene pravila i da borba traje jednu rundu od pet minuta ili se prekida nakon veće razlike od 12 poena. Ovo mi je svojevrsna pljuska što vjerujem da će me potaknuti na još bolje rezultate. Nakon pet godina ovo mi je prva međunarodna bronca. Već za tri dana imat ću priliku da to popravim na Europskom prvenstvu u Sofiji gdje sutra putujem, izjavio je Ivan Mikulić, trenutno prvi na svjetskoj rang listi boraca težih od 75 kilograma.

Deni Černi u spojenim kategorijama F32,F33 i F52 u kugli daljinom od 8,88 metara i s 780 bodova osvojio je zlatnu medalju.

U spojenim kategorijama F54, F55, F56 i F57 Jelena Vuković u bacanju diska osvojila je srebros daljinom od 20,97 metara i 635 bodova. Nataša Sobočan bila je brončana s 15,28 metara sa 620 bodova. Slavila je Čehinja Miroslava Obrova sa 783 boda.

Petra Štruklec u kategoriji atletičarki niskim rastom u kugli osvojila je srebro s daljinom od 5,67 metara i 733 boda.

Hrvatski plivač Tomi Brajša na 150 metara mješovito osvojio je srebrenu medalju s vremenom od 3:23.58

U stolnom tenisu danas smo osvojili tri bronce. Anja Lauš nakon poraza od Iračanke Adeli Sabreen Ghazi Jawad . Nino Baša izgubivši od Južnokorejanca Song Byung Juna. Borna Zohil u svojoj grupi s jednom pobjedom i tri poraza domogao se treče bronce za Hrvatsku.porazom od

Na 7.IWAS svjetskim igramanastupa preko 400 sportaša s amputacijama, niskim rastom, u invalidskim kolicima i cerebralnom paralizom, a 25 hrvatskih sportaša nadmeće se u atletici, plivanju, stolnom tenisu i parataekwondu.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac