HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
IWAS Svjetske juniorske igre 2018: 51 odličje za mlade sportaše iz Hrvatske

06. srpnja 2018.

IWAS Svjetske juniorske igre 2018: 51 odličje za mlade sportaše iz Hrvatske

ATHLONE, 6. srpnja 2018. (Hina) - Čak 51 odličje osvojili su hrvatski predstavnici na 13. Iwas svjetskim igrama za mlade sportaše s invaliditetom u kolicima, niskim rastom i amputacijama koje su od 30. lipnja do 6. srpnja 2018 održane u irskom gradu Athloneu.

Na Igrama je nastupilo 165 sportaša iz 16 zemalja, a među njima i 22 iz Hrvatske koji su osvojili 14 medalja u stolnom tenisu, 11 u atletici i 26 u plivanju.

Natjecanja su se održavala na Athlone institutu za sport i Athlone regionalnom sportskom centru, a mladi sportaši s invaliditetom nadmetali su se u tri dobne kategorije, mlađi od 23 godina, mlađi od 20 godina i mlađi od 18 godina.

Prve IWAS Svjetske igre za mlade sportaše s invaliditetom održane su 2005. u engleskom gradu Stoke Mandevilleu, u čijim je centrima za rehabilitaciju ratnih vojnih invalida iz 2. svjetskog rata prije 70 godina započeo paraolimpijski pokret. Od tada do 13. igara u Athloneu Iwas svjetske igre pokazale su da su bile početak ostvarivanja paraolimpijskih snova mnogim mladim sportašima s invaliditetom, a pregršt medalja naših mladih sportaša s invaliditetom dokaz su da se među njima kriju budući nasljednici Darka Kralja, Ane Sršen, Mihovila Španje, Anđele Mužinić, Kristiana Vincetića, Velimira Šandora i drugih.

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac