HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
novosti
veći normal manji
 
 
 
Izložba fotografija "Snaga paraolimpizma", u Sisku

19. prosinca 2012.

Izložba fotografija "Snaga paraolimpizma", u Sisku

SISAK, 18. prosinca 2012. (Hina) - U Gradskoj knjižari "Vlado Gotovac" danas je je zamjenik gradonačelnika Siska Agan Velić tvorio izložbu fotografija pod naslovom "Snaga paraolimpizma" fotoreportera Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) Damira Senčara.

"Nadam se da će ova izložba biti pravi poticaj za izgradnju centra u Sisku za pripreme svih naših sportaša s invaliditetom", kazao je otvarajući izložbu Velić.

Na izložbi je prikazano 45 fotografija među kojima su i fotografije svih osam osvajača paraolimpijskih odličja za Hrvatsku počevši od Milke Milinković, Jelene Vuković, Mihovila Španje, Darka Kralja, Antonije Balek, Branimira Budetića, Mikele Ristoski do Zorana Talića, te šestorice paraolimpijaca koji su bili i dragovoljci Domominskog rata: Darka Kralja, Tomislava Zadre, Tomislava Špalja, Maria Dadića, Zorana Križaneca i Bore Rađenovića.

Damir Senčar već 18 godina radi u Hini, a za svoj je rad dobio više domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, među kojima je i ugledna nagrada "Paralympic Media Award for Photography" za najuspješniju fotografiju snimljenu na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008., koja je također na izložbi.

"Snaga paraolimpizma" bit će, nakon Zagreba, Vukovara, Slavonskog Broda i Velike Gorice u Sisku otvorena do 29 prosinca, a nakon toga seli u Bjelovar, Varaždin, Karlovac, Pulu, Knin, Šibenik, Split i Dubrovnik.

« »
« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac