HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
press centar
veći normal manji
 
 
 

02. kolovoza 2016.

Još dva putnika za 15. Paraolimpijske igre

HPO, 03. kolovoza

Temeljem ostvarenih A normi Međunarodni paraolimpijski odbor dodjelio je Hrvatskom paraolimpijskom odboru za 15. Paraolimpijske igre u rio de Janeru još dva mjesta za hrvatske atletičare s invaliditetom.

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora za putnike u Rio su imenovani Mladen Tomić i Josip Slivar.

Vinkovčanin Mladen Tomić, kategorija F44, najbolji rezultat u ovom kvalifikacijskom ciklusu ostvario je na Otvorenom atletskom prvenstvu češke 31. ožujka u Olomoucu s daljinom kugle od 12,82 metra. U ovoj sezoni Tomić ima stabilne rezultate svih pet ovogodišnjih nastupa su rezultatski gledano unutar top deset, a njegov najbolji rezultat zaostaje 43 cm za petim mjestom na svjetskoj rang listi u njegovoj kategoriji.

Mladenu Tomiću biti će to treče paraolimpijske igre. U Pekingu 2008. Zauzeo je sedmo mjesto, a u Londonu 2012. Bio je peti u kugli.

Bjelovarčanin Josip Slivar, kategorija F44, u bacanju diska potvrdio je svoj odlazak u Rio 6. srpnja na Atletskom mitingu u Amsterdamu bacivši disk na 50,07 metara te se s ovim rezultatom nalazi na šestom mjestu IPC rang liste ponajboljih diskaša.

Slivar je u Pekingu na paraolimpijskim igrama u kugli zauzeo peto mjesto, a četiri godine kasnije u Londonu u disku ponovno je zauzeo peto mjesto.

Na 15. POI u Rio de Janero 31. kolovoza putuje 17 hrvatskih sportaša s invaliditetom i to devet atletičara, četiri stolnotenisačice,dva plivača te po jedan strijelac i jedna judašica.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac