HPO
početna
novosti
dogadanja
o nama
baza podataka
sportovi
međunarodna natjecanja
galerija
linkovi
press centar
kontakti
RegOnline
  Pronađi nas: Facebook Twitter
 
Newsletter
 
press centar
veći normal manji
 
 
 

12. lipnja 2016.

Svjetski rekord Branimira Budetića te tri zlata i dva europska srebra za hrvatsku atletiku!

HPO, 12. lipnja
Drugog dana natjecanja na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava u talijanskom Grossetu hrvatska atletika bogatija je za svjetski rekord Branimira Budetića u koplju od 65,74 metra te tri zlata i dva srebra.
U prijepodnevnom programu u bacanju diska Velimir Šandor, kategorija F52, s novim osobnim rekordom od 18,53 metra osvojio je srebreno odličje.
Ivan Katanušić, također u disku kategorije F44, s daljinom od 55,59 metara osvojio je srebro. Drugi naš atletičar u istoj kategoriji Josip Slivar s osobnim rekordom 48,29 metara zauzeo je četvrto mjesto.
U poslijepodnevnom programu Ivan Katanušić u kugli osvojio je s osobnim rekordom prvo hrvatsko zlato s 15,69 metara. Miroslav Petković, u kategoriji F57, s 42,84 metra osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska.
Poslijedni je nastupio Branimir Budetić, kategorija F13, u koplju i popravio svoj svjetski rekord koji od danas iznosi 65,74 metra i naravno, donio danas treče zlato za hrvatsku atletiku osoba s invaliditetom.
Mladen Tomić, u kategoriji F42, s daljinom od 12,48 metara u kugli je zauzeo peto mjesto.
Glasnogovornik:
Darko Matić, v.r.

« povratak
 

Zaklada Paraolimpijac