Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
08.07.2022. | paraplivanje

13. Zagreb Para Swimming Open 2022

Na zagrebačkim Sveticama u nedjelju 13. Zagreb Para Swiming Open 2022. i III otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju.

U nedjelju, 10. srpnja na plivalištu Svetice održat će se 13. Zagreb Para Swiming Open 2022. i III otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju

Organizator natjecanja su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski paraplivački savez, a priređivač natjecanja PK Natator uz podršku Grada Zagreba.

Natjecanje će se održati u nedjelju u dva dijela, prvi od 8:00-12.00 sati, a drugi od 16:00 (16.45 - otvaranje natjecanja) - 20.00 sati.

Ovogodišnje izdanje je ponovo uvršteno u World paraswiming (WPS) kalendar, kao međunarodno natjecanje za isplivavanje normi za WPS Svjetsko prvenstvo 2023. koje će se održati iduće godine u Manchesteru.

Na natjecanju će nastupiti niz sjajnih paraplivača među kojima i hrvatska paralimpijka i sudionica svjetskih prvenstava Paula Novina, mlada plivačica Marija Badrov osvajačica medalja na upravo održanim Europskim para igrama mladih te Marija Pinjuh, Lucija Mijolović i Mihovil Ninčević osvajači medalja na INAS Igrama.

Na natjecanju je prijavljeno 153 paraplivača i paraplivačice iz 16 ekipa iz četiri zemlje, Slovenije, Srbije, Slovačke i Hrvatske.

Nastupit će paraplivačka reprezentacija Srbije, PK Branik Maribor, PK Velenje i CEHAP iz Slovačke, te hrvatske ekipe PK Zadar, PK Forca, PK Frogo, PPK Marsonija, PK Cipal, PK Vidra, Sportska udruga Veliko srce, PK Cibalae, PKOI Jadera, PK Barutana i PKOI Delfin, te domaćin PK Natator.

Ostale novosti Sve novosti