Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
23.03.2019. | boćanje cp

Bisfed Regional Open Zagreb 2019.: Hrvatska s 11 predstavnika

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja za osobe s invaliditetom po prvi put Hrvatska je domaćin Europskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom, odnosno Bisfed Regional Open Zagreb 2019.

Prijavljeno je 18 zemaljas ukupno 85 sportaša svi u invalidskim kolicima jer se u ovom paraolimpijskom sportu natječu osobe s najtežim oblicima invaliditeta mišićne distrofije i cerebralne paralize. Uz svakog natjecatelja dolazi minimalno jedan asistent, a kad se na to doda i broj pratećeg osoblja, vodstvo reprezentacija,izbornici, treneri, fizioterapeuti, suci i delegati broj osoba koje dolaze se penje i na 250 osoba.

Natjecanje se održava od 25. do 31. ožujka u maloj dvorani Doma sportova pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

  1. i 26. ožujka su klasifikacija igrača, provjera opreme i službeni treninzi.

Svečana ceremonija otvaranja natjecanja je predviđena za utorak, 26. ožujka u 17.00 sati.

Od 27. do 29. ožujka održavaju se pojedinačna natjecanja u četiri kategorije od 9.00 i traju do 18.30 sati.

Natjecanja parova se održavaju 30. ožujka od 9.30 i traju do 18.00 sati. Finala parova planirana su za nedjelju 31. ožujka u14.00 sati. U 17.00 sati predviđa se ceremonija dodjele medalja i zatvaranje Bisfed Regional Open Zagreb 2019.

U Zagrebu će se nadmetati nekoliko paraolimpijskih, svjetskih i europskih prvaka.

Hrvatske boje branit će 11 sportaša predvođeni trenutno devetim igračem sa Svjetske rang liste Davorom Komarom te 13. parom na Svjetskoj rang listi u kojemu će Komaru biti partnerica Melisa Osmanović i rezerva Katarina Strunjak.

Natjecanje u Zagrebu biti će svakako velika odskočna daska za naše mlade i perspektivne sportaše, a realno je za očekivati da će Hrvatska po prvi put imati svojeg predstavnika u boćanju na paraolimpijskim igrama u Tokiju slijedeće godine.

Darko Matić, glasnogovornik HPO-a

Ostale novosti Sve novosti