Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
17.05.2019. | boćanje cp

Bronca za Davora Komara na World openu u Hong Kongu

Na turniru World opena u boćanju za osobe s invaliditetom - BISFed 2019 Hong Kong Boccia World Open - Davor Komar osvojio je 3. mjesto u BC4 kategoriji savladavši sa 6:0 Wai Yan Vivian Lau iz Hong Konga koja je 16-ta igračica svijeta. Od samog početka utakmice bilo je jasno da je Davor bolji i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Sigurnom igrom Davor već u prvoj igri ostvaruje prednost od 2:0. Nakon druge igre void 3:0, a nakon treće velikih 5:0 i u četvrtoj igri je dovoljno bilo samo sačuvati prednost, što ne samo da uspijeva, nego je i povećava te pobjedom od 6:0 osvaja 3. mjesto.

U polufinalu protiv trećeg igrača svijeta i aktualnog europskog prvaka Britanca Stephena McGuirea u sportskom trileru Komar je izgubio s tjesnih 5:4 i tako ostao bez borbe za zlato. U finalu je slavio Stephen McGuire pobjedom od 4:1 nad Yukom Wingom Leungom iz Hong Konga.

U četvrtfinalu Komar je savladao 18-tu igračica svijeta Ximei Lin iz Kine s 5:0.

Grupu je Komar furiozno prošao pobjedama od 10:4 protiv Damira Jurena, 6:2 protiv Louisa Saundersa iz Velike Britanije te 5:1 protiv 11. igrača svijeta Kwana Hanga Wonga iz Hong Konga.

Ovim rezultatom Davor Komar je osvojio i 21 bod za svjetsku rang-listu te će od sljedećeg tjedna biti 6. igrač svijeta u BC4 kategoriji in a dobrom je putu ostvariti plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020

Po prvi puta na jednom turniru ove razine imali smo troje predstavnika među 24 igračica i igrača u pojedinačnom dijelu natjecanja - uz Davora, tu su bili i Damir Juren i Melisa Osmanović.

Vremena za slavlje neće biti puno, jer već sutra počinje natjecanje parova, gdje će i naš par loviti medalju i nove bodove za rang-listu vrijedne plasmana u Tokio. Protivnici u skupini su Tajland, Velika Britanija i Brazil, a dva najbolja para plasirat će se u polufinale. Sve utakmice po skupinama igraju se u subotu, dok su u nedjelju na rasporedu borbe za medalje.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti