Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
11.05.2019. | općenito

Bronca za par Mužinić/Dretar Karić na Otvorenom prvenstvu Slovenije

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su danas na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije u Laškom u ekipnoj konkurenciji osvojile brončanu medalju. Do bronce su došle nakon prolaska grupe s dvije pobjede i jednim porazom.

Kao druga ekipa susrele su se u polufinalu s ekipom Kine od koje su izgubile s 1:2.

U prvom susretu ekipa Kina je u sastavu XUE JUAN, LI QIAN i YANG ZHONGHUL pobijedila naš par Anđelu Mužinić i Helenu Dretar Karić s 3:2. Potom u prvom pojedinačnom meču Mužinić pobjeđuje Xue Juan s 3:1. U odlučujućem meču Helena Dretar Karić gubi meč od Li Qian s 0:3.

"Prije svega sam zadovoljan odličnim nastupom naših djevojaka, a posebno Anđelom Mužinić. Anđela je u Laškom osvojila zlato i broncu. Ovo natjecanje koje je prema mom sudu doista bilo jače od Svjetskog prvenstva, jer su se u Laškom okupilo sve one koji nešto znače u parastolnom tenisu pokazalo je trenutne kvalitete svakog pojedinca", izjavio je izbornik Emil Gubica te dodao "U grupi su naše djevojke izgubile od finalistica Korejanki. Možda se Anđela malo ispucala u pojedinačnoj konkurenciji, ali je to popravila u polufinalu ekipne konkurencije , jer su u paru tjesno izgubile, a Anđela je u pojedinačnom srazu odnjela pobjedu. Doista ostaje žal što nismo imali malo više sreče za poslijednji korak do finala. Smatram da je Anđela Mužinić ovim rezultatom 99% sigurna putnica za PI u Tokiju, a svim ostalim ostaje da se dobro bore do 31. ožujka slijedeće godine kada se zakljućuje lista putnika za Tokijo", zaključio je izbornik Gubica.

Od 08. do 11. svibnja 2019., na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije nastupilo je 448 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 46 zemalja, a hrvatske boje branilo je deset stolnotenisačica i stolnotenisača.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti