Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
19.05.2020. | boćanje cp

Davor Komar, prvi paraboćar na Paraolimpijskim igrama

Današnjom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora o prihvaćanju odluke međunarodne krovne organizacije za paraboćanje BISFED za evidentnog putnika na 16. Paraolimpijske igre u Tokyu imenovan je Davor Komar.

Naime Komar je svojim nastupima u protekle dvije godine ostvario plasman na rejting listi koji mu omogućava nastup u pojedinačnoj konkurenciji na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Davor Komar o svom imenovanju za evidentnog putnika za Tokijo je izjavio:
"Teško je opisati tu sreću i zadovoljstvo kao što je plasman na Paraolimpijske igre i to kao prvi hrvatski paraboćar . Iza mene su Deset godina velikih požrtvovnosti, svakodnevnih treninga i priprema. Godišnje na desetine tisuća prijeđenih kilometara. Od četiri do šest sati svakodnevnih treninga, subotom kada nema natjecanja desetosatno treniranje u Ljubljani sa svojim sparing partnerom Matjašom Bartolom. Veliku zahvalnost dugujem svome Boćarskom Klubu osoba s invaliditetom istarske županije 'Istrijana', Sportskoj zajednici Grada Pule, Gradu Pula, Istarskoj županiji, Sportskoj zajednici Istarske županije, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije, Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom i Hrvatskom paraolimpijskom odboru. Posebno želim se zahvaliti svojoj obitelji, bez čije podrške ovaj plasman ne bi bio moguć. Također se želim zahvaliti svim članicama i članovima mog stručnog tima koji me je vodio do ovog velikog uspjeha", zaključio je Komar.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić nije skrivao svoje zadovoljstvo plasmanom Davora Komara u Tokio: "Vrlo sam sretan i zadovoljan činjenicom da ćemo po prvi puta u našoj povijesti imati paraboćara na paraolimpijskim igrama . Davor Komar u kategoriji BC4 temeljem pozicije na svjetskoj rang listi BISFEDa i s time stekao je pravo nastupa na paraolimpijskim igrama. Veliki je to uspjeh za Paraboćanje u Hrvatskoj i za hrvatski paraolimpijski sport", zaključio je Kovačić.


Kvalifikacijski ciklus u paraboćanju okončan je s 31. prosincom prošle godine, no zbog poznatih pandemijskih razloga tek smo sada doznali putnike za Tokio.

Da podsjetimo nakon što je u dosadašnjem kvalifikacijskom procesu Hrvatska potvrdila nastupe u paraatletici Ivana Katanušića, Matije Sloupa, Mikele Ristoski i Miljenka Vučića,u paraplivanju Dine Sinovčića i Kristijana Vincetića te u parataekwondu Ivana Mikulića od danas se njima pridružio paraboćar Davor Komar.

Hrvatska će vjerojatno sljedeće godine nastupiti u Tokiju s dvadesetak parasportaša, ali zasigurno po prvi put u dva sporta u kojima nismo do sada imali predstavnike, a to su parataekwondo i paraboćanje.

Glasnogovornik:

Darko Matić

Ostale novosti Sve novosti