Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
10.06.2019. | atletika

IPC Grand Prix atletski miting Grosseto 2019: uspješan nastup Hrvatskih predstavnika

Proteklog je vikenda u talijanskom Grossetu održan 19. Svjetski grand prix paraatletski miting.
Ostvareni su kvalitetni rezultati od kojih treba izdvojiti pobjede Marijana Presečana u bacanju kugle s novim državnim rekordom sa 6.98 metara i Velimira Šandora u bacanju diska s 18.86 metara koji je bio samo za osam centimetara kraći od njegova državnog rekorda.

Natjecanje u Grossetu bilo je jedno od kvalifikacijskih mitinga za nastup u studenom na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiu te mogućnost za ostvarivanjem normi za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Neposredno po završetku natjecanja u Grossetu izbornik Damjan Sedić je izjavio: "Postignutim rezultatima na ovom natjecanju Velimir Šandor i Miljenko Vučić, koji je po prvi put nastupio u kategoriji slijepih atletičara u kugli s 12.99 metara zauzevši četvrto mjesto, osigurali su nastup u Dubajiu, dok su Marijan Presečan i Albin Vidović koji je zauzeo 4. mjesto u bacanju kugle rezultatom 12.56m, vrlo blizu ostvarenju kvalifikacijskog kriterija. Nastupima u Grossetu, kao i na još nekoliko svjetskih grand prix natjecanjima održanima ove sezone, nekoliko naših sportaša nameću se kao ozbiljni kandidati za visoki plasman na Svjetskom paraatletskom prvenstvu. U studenom, u Dubajiu očekujem da će hrvatske boje braniti 12-tak paraatletičarki i paraatletičara " ", zaključio je izbornik Damjan Sedić .

U Grossetu se nadmetalo više od 360 paraatletičara iz 40 zemalja, a hrvatske boje branilo je šest paraatletičara i dvije paraatletičarke.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti