Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
05.03.2019. | para taekwondo

Mikulić prvi na Otvorenom prvenstvu SAD-a

Ivan Mikulić, u finalu kategorije K44 M+75kg u Las Vegasu na US parataekwondo openu 2019., osvojio je zlatnu medalju. Njegova najveća želja je postati prvim hrvatskim predstavnikom parataekwonda na nadolazećim Paraolimpijskim igrama.

U prvoj borbi Ivan Mikulić je savladao Meksikanca Edgara Jesusa Torresa Candia prekidom nakon što je Mikulić poveo s 22:2.

U drugom kolu Mikulić slavio je zlatnim bodom protiv još jednog meksikanca Fransica Pedroza koji je trenutno šesti na Svjetskoj rang listi. Ova borba bila je zahtjevnija, nakon treće runde i rezultata 14:14, dodatna runda je išla na zlatni bod kojeg je Mikulić prvi zadao i odnio pobjedu.

U borbi za zlato Mikulić je savladao drugorangiranog na svjetskoj ljestvici Amerikanca Evana Medella. Nakon teške borbe u kojoj je cijelo vrijeme Mikulić vodio zabilježivši pobjedu s 18:10.

Neposredno po završetku natjecanja najbolji hrvatski parataekwondoist Ivan Mikulić koji je i dalje prvi na svjetskoj rang listi izjavio je: "Presretan sam ovim zlatom u Las Vegasu. Svako natjecanje mi je izuzetno važno kao i svaki bod, jer na kraju godine prva 4 s rang ljestvice imaju direktan plasman na PI u Tokijo 2020. Želja mi je da ja budem prvi hrvatski predstavnik na Paraolimpijskim igrama u parataekwondu. Nakon što se malo odmorim, saniram manje ozljede očekuje me žestoke pripreme za nadolazeće turnire do kraja godine", izjavio je Mikulić.

Natjecanje u Las Vegasu, SAD imalo je status G1 što je nosilo za prvo mjesto 10 dodatnih bodova na rang ljestvici za PI u Tokiju 2020.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti