Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
19.05.2019. | atletika

Cro Open 2019: Katanušiću novi europski rekord u disku

Na terenima splitskog Parka mladeži održano je Otvoreno paraatletsko prvenstvo Hrvatske Croatia open Split 2019. na kojem je postignut jedan europski i osam hrvatskih rekorda, te drugi najbolji rezultat na svijetu.


Novi europski rekord postavio je paraolimpijac Ivan Katanušić u bacanju diska u konkurenciji atletičara s potkoljeničnom amputacijom ostvarivši rezultat 62.13 metra.

Izuzetno sam zadovoljan ovim rezultatom jer sam tek izašao iz intenzivnog trenažnog procesa. Posebnu pozornost u dosadašnjem radu posvetio sam tehnici i čuvanju od ozljeda, jer me proteklih godina sreća nije mazila tako da sam na mnogim natjecanjima nastupao s razno raznim ozljedama. Mogao sam samo sanjati ovakav rezultat koji mi ulijeva nadu da sam na dobrom putu da u ovoj predparaolimpijskoj godini još više napredujem i da ću na Svjetskom prvenstvu u studenom doista pokazati svoj maksimum i tako se kvalificirati na svoje druge Paraolimmpijske igre, izjavio je Ivan Katanušić, član AKOSI Uriha iz Zagreba.

Matija Sloup, član kutinskog Odiseja postavio je u konkurenciji atletičara niskim rastom drugi rezultat na svijetu bacivši disk na 26.20 metara. Osim tog rezultata Sloup postavio je i novi državni rekord u kugli s daljinom od 10.04 metra.

Nakon čitavog niza ozljeda protekle godine vraćam se u punu formu. Nažalost, iako sam na zagrijavanju disk bacao preko 27 metara, nisam uspio postaviti novi svjetski rekord koji mi je izmakao za tridesetak centimetara. Što se tiče kugle, napokon sam uspio prebaciti tu magičnu brojku od 10 metara i sada s veseljem gledam u ovu godinu i vjerujem, ako me zdravlje posluži, da ću nastupiti na PI u Tokiju 2020. godine, poručio je Sloup.

Izbornik hrvatske atletske paraatletske Damjan Sedić bio je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

Rezultati u Splitu dobar su pokazatelj trenutne forme kandidata za svjetsko prvenstvo na kojem ćemo nastupiti sa 12 natjecatelja, a vjerujem kako bi na PI u Tokiju mogli imati između osam i 10 atletičara. Do tada valja odraditi Grand Prix natjecanja u talijanskom Grossetu i Parizu te Otvoreno prvenstvo Zagreba u srpnju na terenima Mladosti, naglasio je Sedić.

Na Croatia Openu nastupilo je 139 natjecatelja iz Austrije, Srbije, Crne Gore, Češke, Slovenije i Hrvatske.

Organizatori natjecanja bili su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, dok su priređivači bili ASK Split i Športski savez invalida Splita.

Darko Matić, glanogovornik HPO-a

Ostale novosti Sve novosti