Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
26.03.2019. | boćanje cp

Otvoren Bisfed Regional open u boćanju za osobe s invaliditetom

Danas je u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu svečano otvoren Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom, odnosno Bisfed Regional Open Zagreb 2019. Organizatori ovog natjecanja, koje se po prvi put održava u Hrvatskoj su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski savez boćanja za osobe s invaliditetom

Od 27. do 29. ožujka održavaju se pojedinačna natjecanja u četiri kategorije, a ukupno će se odigrati 155 mečeva. Natjecanja parova se održavaju 30. ožžujka, a Finala parova planirana su za nedjelju 31. ožujka. Parovi će odigrati 50 mečeva. Prijavljeno je 18 zemalja s ukupno 87 sportaša svi u invalidskim kolicima jer se u ovom paraolimpijskom sportu natječu osobe s najtežim oblicima invaliditeta mišićne distrofije i cerebralne paralize. Uz svakog natjecatelja dolazi minimalno jedan asistent, a kad se na to doda i broj pratećeg osoblja, vodstvo reprezentacija,izbornici, treneri, fizioterapeuti, suci i delegati broj osoba koje dolaze se penje i na 250 osoba.

Hrvatske boje branit će 11 sportaša predvođeni trenutno devetim igračem sa svijetske rang liste Davorom Komarom te trinajstim parom na svjetskoj rang listi u kojemu će Komaru biti partnerica Melisa osmanović

Uoći same ceremonije Komar je izjavio: "U Zagrebu sam u svojoj kategoriji prvi nositelj i vjerujem da ću osvojiti prvo mjesto te na svoj konto upisati novih 15 bodova na svjetskoj rang listi tako da vjerujem da ću nakon Zagreba se popeti s devetog na šesto mjesto svjetske tablice u kategoriji BC4. Ovih mjeseci sam izuzetno naporno radio i vjerujem da ću od Zagreba pa do kraja godine trasirati svoj put za Tokijo i tako postati prvi hrvatski paraolimpijac u boćanju osoba s invaliditetom", zaključio je Komar.

Tomislav Bunjevac, izbornik hrvatske vrste istaknuo je da je natjecanje u Zagrebu rezultat kvalitetnog rada kako Saveza tako i sportaša kojima će Zagreb zasigurno dati motiv više da napreduju na svjetskoj rang listi. Bunjevac zasigurno najviše očekuje od Davora Komara i Melise Osmanović, koja će s Komarom nastupiti u parovima. Nakon zagreba naše reprezentativce očekuje Svjetski kup u Hong Kongu početkom svibnja, a u kolovozu nastupaju na Europskom prvenstvu u španjoljskoj Sevilji.

Pokrovitelji Europskog kupa u Zagrebu su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a u njeno ime natjecanje je otvorio predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić. Također supokrovitel je predsjednik Sabora Goran Jandroković te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Foto: Damir Senčar, HINA

Rezultati: http://bisfed2019-zagreb-ind.sport80.com/app/main/#/matches

FB: https://en-gb.facebook.com/Bisfed2019ZagrebBocciaRegionalOpen/

Rezultati i prijenos
Ostale novosti Sve novosti