Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
20.07.2019. | sjedeća odbojka

PVE Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci: Odbojkaši osvojili 5. mjesto, a odbojkašice 7.mjesto

Poslijednjeg dana natjecanja na 17. Europskom prvenstvu u sjedećoj odbojci koje se održava u Budimpešti Hrvatska muška reprezentacija peta, a ženska reprezentacija sedma.

Hrvatska muška reprezentacija zauzela je peto mjesto u neizvjesnoj utakmici protiv Srbije pobjedivši s 3:2, po setovima 20:25,25:23,25:14,22:25 i 15:8.

Iako su se dečki u odnosu na prošlo prvenstvo prije dvije godine u Poreču spustili za jedno mjesto niže u ukupnom plasmanu zasigurno možemo biti više no zadovoljni njihovim prikazanim igrama. Doista svi suparnici u Budimpešti su se morali dobro namučiti da bi odnjeli pobjedu protiv hrvatskih odbojkaša. Jedino su od Hrvata bili bolje reprezentacije Bosne i Hercegovine te Rusije, dok su Ukrajinci bili za nijansu sretniji od naših odbojkaša. Ono što je najvažnije da smo osigurali plasman na kvalifikacijski turnir u ožujku 2020. u Američkom Coloradu za odlazak na paraolimpijske igre u Tokiju. Kako nam je više puta isticao ponajbolji naš igrač i kapetan reprezentacije Ivan Ćosić pred njima su naporne pripreme koje će u potpunosti odrađivati s jednom od ponajboljih reprezentacija svijeta odbojkašima Bosne i Hercegovine. Naši momci svakako uz tehnički dio igre trebaju podignuti tjelesnu spremnost i poraditi na psihološkoj pripremi utakmica tako da bi se doista lako moglo desiti da hrvatska u ekipnom djelu paraolimpijskih igara ima po prvi put reprezentaciju u sjedećoj odbojci.

Početak zadnjeg dana obilježila je utakmica ženske reprezentacijeu Hrvatske za sedmo mjesto protiv Slovenije od koje su izgubile 3:0. Po setovima 25:8,25:16 i 25:18. Djevojke su u razigravanju za plasman od petog mjesta zabilježile pobjede od 3:2 nad Mađaricama te 3:0 protiv reprezentativki Velike Britanije. Iako se naše djevojke natjeću tek sedam godina ovogodišnje prvenstvo je pokazalo da su doista perspektivna ekipa koja je na dobrom putu da se približi ponajboljim ekipama Europe.

Hrvatska odbojka je jedina imala u četvrtfinalu ovogodišnjeg prvenstva reprezentacije u obije konkurencije.

U Budimpešti se odigralo 80 utakmica u 6 dana. U muškoj konkurenciji 46 i 34 u ženskoj konkurenciji.

Prvih devet plasiranih reprezentacija izravno su se kvalificirale na europsko prvenstvo A Divizije 2021. godine. Ostale reprezentacije će svoje mjesto za nastup u na europskom prvenstvu A divizije tražiti kroz nadmetanje na Europskom prvenstvu Divizije B 2020. u Sloveniji gdje će po tri ponajbolje nacije ući u rang više.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti