Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
27.06.2022. | para stolni tenis

Parastolnotenisači osvojili pet medalja u Ostravi

Od 22. do 26. lipnja u Ostravi je održano Međunarodno prvenstvo Češke u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo 250 natjecatelja iz 38 država svijeta, među kojima i šestero hrvatskih natjecatelja - Helena Dretar Karić, Mirjana Lučić, Marija Martinović, Tomislav Špalj, Pavao Jozić i Borna Zohil.

Hrvatski parastolnotenisači osvojili su pet medalja - dva srebra i tri bronce pri čemu je paraolimpijka Helena Dretar Karić osvojila tri medalje - srebro i dvije bronce.

Srebrnu medalju je osvojila u paru s Koreankom Young Jung u WD10.

Skupinu su prošle s dvije pobjede i porazom, potom su porazile srpski par Popadić - Ubović sa 3-0, a u finalu su izgubile od britansko-francuske kombinacije Susan Bailey - Alexandra Saint Pierre sa 1:3 (-9,6,8,12).

Dretar Karić je osvojila medalju i u singlu i to broncu u katregoriji 2-3. Nakon uspješnog nastupa u skupini u borbi za finale izgubila je od Talijanke Carlotte Ragazzini sa 1-3 (5, -6, -4, -9).

U kategoriji 2-3 žene nastupila je i Marija Martinović koja je u četvrtfinalu također izgubila Ragazzini sa 0:3 ((-3,-2,-2).

Treće odličje, pri čemu drugu broncu Helena je osvojila u mješovitom parovima s Tomislavom Špaljem.

Nakon prolaska grupe s tri pobjede u nastavku natjecanja pobijedili su srpski par Sanju Bogunović i Mladena Čirića sa 3-0 (9,1,10), no u polufinalu su izgubili od Francuza Francoisa Geuljansa i Britanke Susan Bailey sa 0:3 (3,10,5).

Mirjana Lučić je u kategoriji 9 u konkurenciji pet natjecateljica osvojila srebro. Najzanimljiviji meč bio je svakako protiv Poljakinje Karoline Pek u borbi za prvo mjesto gdje je Mirjana poražena sa 0:3 (-8,-8,-5).

Do bronce su stigli i Mirjana Lučić i Pavao Jozić u kategoriji XD17. Prošli su grupu s dvije pobjede i porazom, te su u nastavku natjecanja poraženi od Brazilaca Lucasa Dis Santos Carvalha i Sophije Kelmer sa 1:3 (-9,9,4,9).

Tomislav Špalj je u kategoriji 4 prošao skupinu s dvije pobjede i porazom, a u nastavku natjecanja je izgubio od Francuza Martina Emerica sa 0:3 (9, 10, 3) i na koncu osvojio od 5. do 8. mjesta.

U kategoriji 6 nastupio je Vjekoslav Gregorović koji nije uspio proći grupu (dva poraza).

Ostale novosti Sve novosti