Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
20.10.2020. | paraolimpijske igre

Peking 2022. obilježio 500 dana do Igara

da

Pandemija COVID-19 možda je pogodila sport, nekoliko je događaja otkazano, ali Kina ostaje optimistična i uvjerena je da će biti domaćin uspješnih paraolimpijskih zimskih igara 2022. godine.

Kako je Peking 2022. obilježio 500 dana do Zimskih paraolimpijskih igara u utorak (20. listopada), Zhang Jiandong, izvršni potpredsjednik Organizacijskog odbora Pekinga 2022. (BOCOG) obećao je punu predanost njega i njegovog tima da osiguraju sigurne i nezaboravne Igre.

"Imamo puno povjerenje u naše pripreme za Igre unatoč izazovima zbog koronavirusa i sigurni smo da ćemo pružiti sveobuhvatne, učinkovite i prikladne usluge za sve, uključujući i medije. Radujem se vašoj stalnoj podršci i suradnji kako bismo mogli bolje odraditi pripreme igara. Surađujmo zajedno na pružanju uspješnih Igara 2022. za svijet", rekao je Zhang.

Izgradnja objekata i infrastrukture odvija se prema rasporedu i svi će se prostori dovršiti do kraja ove godine. "Peking je i dalje spreman surađivati ​​s velikim organizacijama kako bi postigao najbolji put prema pokrivenosti i kontroli COVID-19 tijekom Igara ", dodao je Zhang.

Internetski virtualni briefing kopji se tom prilikom održao, obuhvatio je 15 funkcionalnih područja, a između ostalog uključivao je izgradnju mjesta, medijskih operacija, sporta, registracije, smještaja i tehnologije.

Preko 400 predstavnika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), Nacionalnih paraolimpijskih odbora (NPC-a), Međunarodnih federacija (IF-a) i svjetskih medija prisustvovalo je ovoj konferenciji.

Zimske paraolimpijske igre 2022. održat će se od 4. do 13. ožujka 2022. Natjecanja će se održati u centru Pekinga, sjeverozapadnom okrugu Yanqing, glavnom gradu i Zhangjiakouu u provinciji Hebei.

Lucia Montanarella, šefica IOC-ovih medijskih operacija, rekla je da će se u narednim mjesecima "uvesti" siguran plan ugošćavanja natjecatelja u Tokio 2020., na čemu će Peking 2022. puno toga moći naučiti.

"Sve se oblikuje; potrebno je samo malo strpljenja. Obavijestit ćemo sve kako ćemo moći isporučiti (Tokio 2020) za nekoliko mjeseci. Peking 2022. ima tu privilegiju gledati i vidjeti kako će ići igre u Tokiju; što se tiče priprema, što se tiče izvrsnosti i kapaciteta mjesta održavanja,” rekla je Montanarella.

Peking 2022. koristit će osam postojećih lokacija i dvije privremene lokacije, uključujući Ptičje gnijezdo, koje je bilo domaćin Igara 2008. Grad domaćin do sada je dovršio dva nova stalna mjesta za održavanje sportskih priredbi - centar za trening ledenih sportova, nazvan "Ledena tegla" i Nacionalni oval za brzo klizanje, poznat kao "Ledena vrpca".

U rujnu je Kina predstavila svoje zrakoplove s temom "Zimski olimpijski i paraolimpijski led i snijeg" u međunarodnoj zračnoj luci Peking Capital, koja je poletjela na svoj prvi let za Chengdu.

Organizacijski odbor također je pokrenuo globalno natjecanje za službene dizajne medalja, baklji i odjeće 2022. godine i uvrstio 10 od 193 prijedloga u uži izbor. Peking 2022. do sada je privukao ukupno 34 sponzora i dobavljača - 10 partnera, 10 sponzora i 14 dobavljača.

Izvor: IPC

Ostale novosti Sve novosti