Preskoči navigaciju Idi na dno stranice
Pritisnite enter za pretragu ili ESC za zatvaranje
Kontrast:
Veličina slova:
Kontrast:
Veličina slova:
24.02.2020. | stolni tenis

Pet medalja za naše reprezentativce na otvorenom prvenstvu Poljske

U Wladislawovou se održalo Otvoreno parastolnotenisko prvenstvo Poljske na kojem su naši predstavnici osvojili zlato, dva srebra i dvije bronce. U Wladislawovu aw nadmetalo 220 igrača iz 30 zemalja, a medalje su osvojili Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Pavao Jozić i Tomislav Špalj.

U pojedinačnoj konkurenciji Splićanka Anđela Mužinić osvojila je pojedinačno zlato te srebro u paru s Varaždinkom Helenom Dretar Karić.

Anđela Mužinić je u kategoriji 2-3 do zlata došla pobjedom nad Talijankom Michelom Brunelli s 3:1. Po setovima 9:11 , 11:3, 12:10 i 11:8. U polufinalu Mužinić savladala je svoju partnericu u paru Helenu Dretar Karić, tako da je Heleni na kraju pripala bronca.

U kategoriji 2-5 ekipne konkurencije Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su srebro. U finalu su izgubile od Talijanki s 2:1. U prvom meču u parovima su izgubile od Michaele Bruneli i Carlotte Ragazzini s 2:3. U prvom meču singla Anđela Mužinić savladala je Carlottu Ragazzini S 3:2, da bi potom Helena Dretar Karić izgubila od Michaele Brunelli s 0:3.

"Ovo mi je bio prvi turnir ove sezone, kao i ranijih start mi je bio malo lošiji, ali vidi se da sam digla razinu svoje igre" naglasila je Anđela Mužinić te dodala "Odigrala sam solidne mečeve tako da nakon napornih priprema koje su iza mene očekujem još bolje rezultate i sve u svemu zadovoljna sam ovim rezultatima". Osvrnula se Anđela Mužinić i na ekipni nastup u kojemu je naglasila činjenicu da su u polufinalu pobjedile dvije parastolnotenisačice iz kategorije 5. koje su samim time s lakšim tjelesnim oštečenjem od našeg para te je rezultat time vrijedniji.

O svom nastupu Helena Dretar Karić ističe "Naravno da sam zadovoljna osvajanjem ekipnog srebra i pojedinačne bronce. No Suparnice koje sam dobila u pojedinačnoj konkurenciji nažalost zbog svog rejtinga mi neće pomoći da potvrdim svoj plasman za odlazak na paraolimpijske igre. Ostaje mi samo da u ožujku kroz dva turnira koja će se održati u Španjolskoj i Italiji osiguram vizu za Tokijo. Kako sam svoj poslijednji turnir odigrala prije tri mjeseca ovaj nastup u Poljskoj mi je dobar putokaz koje djelove svoje igre trebam popravitkako bih osigurala nastup u Tokiju", zaključila je Helena Dretar Karić.

U kategoriji 7 Samoborac Pavao Jozić je s dancem Henrikom Brammerom osvojio srebro nakon što su u finalu izgubili od poljske ekipe Deigsler Michael Hubert i Chudzicki Maksim s 0:2.

U kategoriji 4-5 Tomislav Špalj je u paru s Japancem Saito Genki osvojio broncu pobjedom nad Slovacima Peterom Mihalik i Borisom Travniček s 2:0.

Još su nastupile Jelena Šišić s Turkinjom Oluk Irem kao i Mirjana Lučić s Japankom Takeuchi Nazomi koje su nažalost ostale bez medalja.

U Wladislawovu nadmetalo se 220 igrača iz 30 zemalja.

Glasnogovornik:

Darko Matić, v.r.

Ostale novosti Sve novosti